Handbol

El Bordils tanca un lustre per emmarcar a plata

Handbol. Ha tingut una trajectòria molt regular en els seus cinc anys a la segona màxima competició de l’handbol espanyol. Ha fet cada any menys gols, però també n’ha encaixat menys

El Bordils va tancar dissabte un lustre a la divisió d’honor de plata, la segona màxima categoria de l’handbol espanyol. Des de l’increïble ascens aconseguit la temporada 2012/13 en la primera estatal, pocs haurien imaginat que un equip de poble de recursos tan modestos podria mantenir durant tants anys la categoria en una competició formada per clubs de molt més potencial, alguns dels quals considerats històrics de la lliga Asobal.

A dues jornades per al final de la lliga, malgrat la derrota a casa contra el Covadonga (22-24), el Bordils va segellar la permanència i es va assegurar una temporada més a plata: la sisena. Aquesta és, a més, la primera lliga que el Bordils acaba després de la marxa de Pau Campos, entrenador de l’equip blanc-i-verd durant vuit temporades consecutives. El repte de substituir-lo el va assumir Sergi Catarain, que, entre d’altres, havia estat porter del primer equip del Barça i que en aquell moment era l’entrenador de l’Handbol Garbí, un equip de la primera catalana.

Menys gols encaixats

Malgrat els canvis –el Bordils també va perdre Dalmau Huix (Torrelavega) i Pep Reixach més d’una volta (Granollers)–, l’equip blanc-i-verd ha acabat amb uns números molt semblants als de la resta de les temporades a plata. De fet, ha tingut les mateixes victòries (11), empats (3) i derrotes (16) que en les temporades 2014/15 i 2016/17. La temporada 2015/16 també va guanyar onze partits, però en va empatar un més i en va perdre un menys. La seva millor temporada en números va ser, justament, la primera, amb 13 victòries, 2 empats, 15 derrotes i 28 punts. Va ser l’únic any en què, a més, la diferència entre els gols fets i encaixats va ser positiva (+6). Des de llavors, el Bordils ha marcat cada temporada menys gols fins a arribar als 717 d’aquesta (23,9 per partit).

Per contra, el Bordils ha equilibrat els seus números gràcies al seu rendiment defensiu, que ha augmentat temporada a temporada. Dels 863 gols encaixats en el debut a plata ha passat als 744 d’aquesta (24,8 per partit). La intensitat defensiva del Bordils, un dels aspectes que més ha treballat Sergi Catarain aquesta temporada, ha estat clau per arribar a aquesta xifra, la més baixa en les cinc temporades a plata.

LA DADA

744
gols
ha encaixat el Bordils, la xifra més baixa des que va debutar a divisió d’honor de plata.

Arnau Palahí, el tercer amb més gols a plata

El Bordils ha tingut la capacitat de generar nous golejadors després de la marxa d’algunes de les seves peces més importants les últimes temporades: Edu Nonó, Marc Canyigueral, Esteve Ferrer. Arnau Palahí i Sergi Mach han assumit aquesta temporada aquest rol, amb 165 i 124 gols respectivament. Palahí –que ha acabat amb una mitjana de 5.5 gols per partit– s’ha situat com a tercer màxim golejador de la temporada, només superat per Ignacio Mirallave (Agustinos) i Agustín Casado (Nava), que en van fer 200 (6,9 per partit) i 213 (7,1 per partit), respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)