L’ofici s’imposa al coratge

Waterpolo. L’Atlètic Barceloneta va encarrilar la tretzena lliga consecutiva després de vèncer un Terrassa sòlid. Els veterans Perrone, amb dos gols, i Aguilar, aturant dos penals, van destacar

barceloneta 7 terrassa 5

ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo, Famera, Munarriz (1), Vrlic (1), Fernández (1), Mallarach (1), Perrone (2) -equip inicial-, Granados, Larumbe, Paul, Tahull (1) i Bustos.CN TERRASSA:Iñaki Aguilar, Sanahuja (2), Mora, Óscar Aguilar, Sánchez (1), Rodríguez, Pericas -equip inicial-, De la Fuente (2), Pérez, Galeev, Pericas i Salvador.PARCIALS:3-2, 2-2, 2-0 i 0-1.ÀRBITRES:Buch i Gómez.PÚBLIC:Uns 700 espectadors a la piscina de Sant Sebastià.

El talent individual i tenir ben assumida la superioritat per gestionar els moments compromesos va ser suficient perquè l’Atlètic Barceloneta derrotés un Terrassa valent i sòlid que va vendre cara la pell en el primer assalt de la final de la lliga. Els mariners, liderats per Felipe Perrone, van portar sempre la batuta i no van patir mai per la victòria, però no es van poder relaxar fins al final davant un bloc vallesà coratjós i treballat encapçalat per un excels Iñaki Aguilar, que va ser capaç d’aturar dos penals.

Demà, els barcelonins tenen l’oportunitat de certificar el seu tretzè títol consecutiu, el divuitè de la història, si repeteixen victòria a la piscina vallesana.

La igualtat va imperar en el primer quart. Els mariners es van avançar després que Alberto Munarriz culminés amb gol una bona assistència de Perrone. Però els vallesans van replicar ràpidament mitjançant Fran Sánchez. A continuació, Sergi Mora hauria pogut situar els egarencs per davant en el resultat, però el seu llançament es va estavellar a la creueta. En canvi, els locals no van perdonar. Perrone, de penal, i Roger Tahull, astut en aprofitar un refús, van permetre als barcelonins obrir una primera escletxa de dos gols. Sanahuja va escurçar diferències abans del final del primer quart (3-2).

En els següents vuit minuts es va mantenir la diferència per la mínima a favor dels locals. I això que l’Atlètic Barceloneta va colpejar primer amb dos gols –un palmeig de Vrlic i una rematada amb l’esquerra de Mallarach (5-2)– que semblaven l’inici de la sentència. Però el Terrassa no es va rendir. Va ajustar les tornes en defensa i va encadenat dos gols obra de Sanahuja i De la Fuente, que li permetien continuar dins del partit.

Després del descans, l’Atlètic Barceloneta es va tornar a distanciar amb dos gols ràpids de Perrone i Fran Fernández, que van culminar dues transicions fugaces, marca de la casa marinera. Iñaki Aguilar va aturar un penal al jove golejador Álvaro Granados i el marcador ja no es va tornar a moure fins l’últim quart, quan De la Fuente va retallar diferències (7-5). Els últims vuit minuts, l’Atlètic Barceloneta no va marcar cap més gol i bona part de la culpa la va tenir Iñaki Aguilar, que va aturar un altre penal, aquest cop a Felipe Perrone.

Hem plantat cara i hem tingut les nostres opcions. L’Iñaki ha fet una gran actuació
Didac Cobacho
entrenador del cn terrassa
Hem rebut pocs gols, però ens hem precipitat en atac. Hem jugat al ritme del Terrassa