Atletisme

El Míting de tota la vida

Atletisme. La 26a edició de la cita internacional es disputa demà a l’estadi de Palafrugell amb 300 atletes de 20 països amb la velocitat i els concursos com a plats forts del programa

L’única cita atlètica internacional a les comarques gironines, el Míting Palafrugell-Costa Brava, arriba demà a la seva 26a edició amb 300 atletes de 20 països. És la cinquena de les quinze proves del circuit EPA (Europe Athlétisme Promotion) i l’única a l’estat. Dels inscrits, 70 són estrangers i, amb la presència del campió del món en pista coberta el 2012, Nery Brenes en els 400, Costa Rica fa que els països de procedència dels atletes a Palafrugell arribin a 100. La dada la va donar Josep Massa, alma mater del Míting, en l’exposició d’un programa amb 8 proves de promoció, 2 de special olympics i 18 internacionals.

Thando Roto (Sud-àfrica) és el subcampió del món universitari en 100 metres (té 9.95) i la velocitat és un dels plats forts del Míting. En la volta, a més de Brenes, Massa va destacar el campió d’Àfrica Abdelmazik Lahoulou (Algèria) i el britànic Rabah Yousif; a qui va atorgar el paper de favorit. Les referències femenines seran la 12 cops campiona estatal Estela Garcia i la subcampiona del món júnior Jael Bestué; amb la competència de la marroquina Assia Raziki, que també doblarà en 100 i 200. Els concursos són l’altre focus d’atenció que apuntava Josep Massa. La perxa masculina promet, amb el duel entre Igor Bychkov (5,70 m) i Dídac Salas (5,60). En la femenina, Mònica Clemente surt en la posició preferent (4,32 m) respecte l’alemanya Laura Weyrowitz, Anna Massa o Clara Fernández, que acaba de superar el rècord català sub-16 que tenia la saltadora del club palafrugellenc. La reunió atlètica es podrà seguir en directe pel canal de YouTube del club, amb la mateixa qualitat que qualsevol televisió segons Massa.

Pau Lladó (regidor d’Esports) va destacar la presència, des de l’inici de la cita, d’atletes internacionals i locals: Carles Geronès, Anna Massa o Miguel Alberto Blanco. Joan Villuendas, president de la Federació Catalana d’Atletisme, apuntava que aquest és el tercer esdeveniment en importància més enllà dels recentment creats de Barcelona i del de pista coberta. Carles Salgas, diputat d’esports, qualificava la cita com el reflex de “26 anys de les nostres vides” i Josep Pujols (SGE) recordava que abans d’ocupar la representació territorial, en els anteriors que ja era tècnic a la Generalitat havia tractat amb Massa des d’abans del primer Míting perquè ja organitzava proves.

50 anys de la primera pedra a l’estadi

Josep Pi Ferrer, l’alcalde de Palafrugell, va tancar el torn d’intervencions ressaltant el valor de la tradició de la cita, que es fa en un estadi inaugurat el 1971 i que va ser el primer a la demarcació amb totes les condicions reglamentàries perquè l’altre, el del GEiEG, no complia encara algunes distàncies. La instal·lació va ser també la primera de les tres –amb Girona i Lloret de Mar– a les comarques gironines amb pista de tartà. Pi Ferrer recordava quan, amb el seu pare, va assistir a la col·locació de la primera pedra, enmig de camps i arbres, ara fa 50 anys. Per a l’alcalde, que Palafrugell formi part del circuit EAP amb ciutats com Amsterdam, Sicília o Valence, és un honor i una circumstància que s’ha d’agrair al Club Atlètic Palafrugell i a Josep Massa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)