Ciclisme

Cada segon és un tresor

Ciclisme. Dumoulin s’alia amb Froome i retalla gairebé mig minut a Simon Yates a Prato Nevoso just abans de l’etapa reina del Giro

El Giro entra en una nova dimensió. Només queden dues etapes reals –el passeig cap a Roma de diumenge no compta– i el líder, Simon Yates, comença a donar mostres debilitat. La pujada d’ahir a Prato Nevoso, un port llarg però lluny dels noms llegendaris de la prova, va servir al seu principal rival, Tom Dumoulin, per recuperar les seves possibilitats retallant 28 segons al britànic i situant-se a només 28 segons del seu gran repte, repetir el triomf del 2017.

Dumoulin s’ha trobat al seu costat un aliat inesperat, Chris Froome, que amb l’ambició intacta no pretén acabar el Giro resignant-se a la seva sort. Amb el podi a poc més de mig minut, ahir va llançar un atac com el del Zoncolan. El seu canvi de ritme va fer tremolar Yates, que va veure com el quàdruple vencedor del Tour marxava i s’emportava a la seva roda Dumoulin i Pozzovivo, que defensava el seu lloc al podi i que avui també hauria de ser protagonista, sobretot en la monumental pujada al Colle delle Finestre (2.178 m). Froome va pedalar amb tanta força que en un revolt, gairebé en el darrer quilòmetre, va passar de llarg i va haver de fer marxa enrere i tornar a enganxar-se a la roda de Dumoulin. Mentrestant Yates patia de valent en solitari per evitar mals majors.

També va treure rèdit de l’etapa final el líder dels joves, Miguel Ángel López, que va avançar llocs en la general i que va demostrar que ha arribat en plena forma a la setmana final.

Tampoc podia faltar una altra festa major al Quick Step, que va celebrar un altre triomf d’etapa gràcies al seu jove valor Maximilian Schachmann, que va fer ser el més fort i llest d’una àmplia escapada, la primera del Giro que aconseguia fer fortuna. El valencià Rubén Plaza va lluitar amb coratge, però se li va acabar la benzina en les últimes rampes. Schachmann, de 24 anys, sumava la seva segona victòria com a professional després de la que va obtenir en l’etapa de Torrefarrera en la Volta.

Avui la batalla continuarà en la que tothom considera l’etapa reina. Després de pujar el col de la Finestre encara quedaran les pujades a Sestrie i el final a Bardonecchia. I tot està per decidir.

18a etapa
1r. M. Schachmann (Q. Step) 4h55:52
2n. R. Plaza (Israel CA) a 0:10
3r. M. Cattaneo (Androni) a 0:16
4t. C. Pfingsten (BORA) a 1:10
5è. M. Marcato (Emirates) a 1:26
General
1r. S. Yates (Mitchelton 75h06:24
2n. T. Dumoulin (Sunweb) a 0:28
3r. D. Pozzovivo (Bahrain) a 2:43
4t. G. Froome (Sky) a 3:22
5è. T. Pinot (Groupama) a 4:24
6è. M.A. López (Astana) a 4:54
67è. D. De la Cruz (Sky) a 2h01:26
96è. A. Pedrero (Movistar) a 2h51:24
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)