Ciclisme

Segon assalt a la copa del món

Ciclisme. Jofre Cullell (Megamo), setè en el seu debut a la categoria sub-23, corre aquesta tarda a Novo Mesto

Jofre Cullell (Megamo Factory Team) disputa aquesta tarda (16 h) la seva segona cursa de la copa del món d’XCO en la categoria sub-23 a Novo Mesto. Ho fa, el campió d’Europa júnior l’estiu passat, després de ser setè fa tot just una setmana en el seu debut a Albstadt (Alemanya). “Ell a sobre havia de sortir el 28 i va sortir el 40, els comissaris es van equivocar i no el van deixar posar al seu lloc perquè és sub-23 de primer any. Cada cursa que va fent va sumant punts i surt de més endavant”, apuntava ahir el mànager de l’equip gironí, Oriol Gil, esperançat amb les opcions de Cullell avui en el traçat de la República Txeca, de 3.700 metres i amb el desnivell a la meitat de la volta. “L’altre en teoria li anava pitjor perquè era poc tècnic i a més hi havia molt fang”, va dir el responsable del Megamo, que comparava el circuit alemany amb el d’avui, un dels referents al circuit de la copa del món per la seva zona de roques i la constant presència d’arrels.

“Com que és tot just la seva segona cursa tampoc no sabem si això és una progressió molt forta com la que ja estava fent aquí a Espanya, que ja estava competint amb en Valero, o és un bon dia... Ara es troba bé, físicament està en un bon moment”, va dir Gil sobre el corredor franquícia de l’equip, a qui espera veure al podi aviat: “En té possibilitats en algunes curses, tampoc de guanyar-les de sobres com li passa aquí. Competeix amb gent de cinc anys més i pot ser que aquest primer any no sigui tan bo”, argumentava. Cullell, en la darrera cursa prèvia a la copa del món ja va ser tercer, a Àustria.

Clàudia Galicia, 17a

L’altra integrant del Megamo a la copa del món és Clàudia Galicia, que ahir ja va disputar la Short Track i que demà corre la seva segona cita de la temporada, després de ser 55a a la cursa alemanya. “La Clàudia ve de la marató i l’adaptació li costa més del compte. Aquest any és més d’aprenentatge i en una altra modalitat sí, però ara en ral·li és de les 30 primeres”, va dir Gil. L’osonenca, subcampiona d’Europa d’XCM, va ser dissetena ahir a la seva primera cursa curta, de 12 km –10 voltes d’1,2–, a 36 segons de la danesa Annika Langvad.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)