Ciclisme

Chris Froome afegeix el Giro al seu palmarès

Ciclisme. El britànic, que enllaça el triomf als de Tour i Vuelta, aguanta els atacs de Dumoulin i fins i tot l’acaba despenjant per uns instants

Chris Froome (Sky) és el virtual vencedor del Giro d’Itàlia, la 101a edició del qual serà recordada per la brillant actuació del britànic en l’etapa reina amb el seu atac en solitari a 80 quilòmetres de l’arribada. I tot perquè en la d’avui, la darrera abans de l’arribada triomfal a Roma, no ha presentat canvis en la general més enllà de la davallada física de Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), que en el primer dels tres darrers ports s’ha fos i ha entregat el tercer lloc en la general.

Tom Dumoulin, a 40 segons de Froome, ha iniciat els atacs al mallot rosa quan quedaven 8 quilòmetres per l’arribada a Cervínia. N’ha fet tres seguits i Froome no només els ha aguantat sinó que ha amagat en fer-ne un. El vencedor de l’edició del 2017 ho ha tornat a intentar de nou i a 5 quilòmetres per acabar ha vist com Chris Froome el deixava amb un pam de nas i l’ha rematat, despenjant-lo per uns instants abans que l’holandès tornés a l’altura del britànic per compartir-hi els darrers quilòmetres.

La victòria d’etapa és per a Mikel Nieve (Mitchelton) en el dia del seu 34è aniversari, un dels 27 components de l’escapada del dia. El duel entre López (Astana) i Carapaz (Movistar) per al mallot blanc de millor jove i el tercer lloc a la general, ha estat finalment per al colombià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)