Handbol

La revolució dels modestos

Handbol. El Nantes i el Montpeller es jugaran el títol de la lliga de campions després d’haver eliminat els dos grans favorits: el PSG i el Vardar

nantes 32 PSG 28

HBC NANTES:Dumoulin; Lagarde (3), Guillo, Nyocas (3), Claire (2), Klein (3), Pechmalbec, Tournat (8), Feliho, Emonet, Matulic, Siffert, Lazarov (8, 7 p.), Gurbindo (1), Balaguer (4) i E.L. Hansen.PARÍS SAINT-GERMAIN:Omeyer; Gensheimer (1), Mollgaard, Stepancic, Keita, Sagosen (3), Kounkoud (2), Corrales (p.s.), Remili (6), Abalo (4), Kempf, L. Karabatic (1), M. Hansen (5, 1 p.), Narcisse, Nielsen (2) i N. Karabatic (4).PARCIALS:2-3, 5-5, 9-6, 12-8, 15-11, 17-14; 20-15, 22-17, 23-20, 26-23, 29-27 i 32-28.ÀRBITRES:Gjeding i Hansen. Exclusions: Klein (2), Gurbindo (34’), Tournat (36’ i 57’) i Lagarde (56’), per part del Nantes; i Stepancic (4), Sagosen (11’) i L. Karabatic (35’ i 48’), per part del PSG.

vardar 27 montpeller 28

HC VARDAR:Sterbik; Stoilov (1), Kristopans (1), Milic (p.s.), Moraes (2), Maqueda (4), Karacic, Abutovic, Cañellas (1), Cindric (6), Cupic (5, 3 p.), Dibirov (1), Shishkarev, Borozan (6), Vojvodic i Marsenic.MONTPELLER HB:Gerard; Simonet (1), Villeminot, Causse, Truchanovicius (3), Guigou (7, 4 p.), Portner (p.s.), Richardsson (6), Kavticnik, Bonnefond, Faustin, Fàbregas (3), Porte (8), Bingo, Soussi i Mamdouh.PARCIALS:0-1, 2-4, 7-6, 8-9, 10-12, 11-14; 16-17, 17-20, 19-20, 20-21, 23-25 i 27-28.ÀRBITRES:Eliasson i Palsson. Exclusions: Abutovic (15’), Borozan (35’) i Cindric (54’), per part del Vardar; i Mamdouch (24’), Truchanovicius (25’) i Porte (44’ i 56’), per part del Montpeller.

Els pronòstics van tornar a saltar pels aires en la final a quatre de Colònia. El Nantes i el Montpeller, dos nouvinguts en el final de festa de la competició, van fer saltar la banca i van deixar fora de combat els dos grans favorits en les semifinals: el París Saint-Germain, que no acaba de concretar sobre la pista el potencial de les seves individualitats, i el Vardar, que no podrà defensar el títol assolit el curs passat al majestuós Lanxess Arena. El Nantes de David Balaguer va imposar el joc fresc i desimbolt del seu col·lectiu a les estrelles del PSG (32-28) i el Montpeller va portar sempre la iniciativa i va saber jugar les seves cartes en un final ajustat contra el Vardar (27-28).

En la primera semifinal, el Nantes va colpejar primer gràcies a una defensa molt compacta i a les aturades de Dumoulin. La bona direcció de Claire i Gurbindo, l’eficàcia de Lazarov en els penals i l’aportació dels jugadors de segona línia, Balaguer, Tournat i Klein, va provocar la primera estrebada en el marcador (9-6). Serdarusic va demanar temps mort, però en l’intercanvi de cops el Nantes encara va ampliar més les diferències (13-8). L’entrada de Remili, amb tres gols consecutius, va ser providencial. Amb tot, el Nantes va poder arribar al descans amb un parcial favorable (17-14).

Després de la represa, el Nantes va fer tota una declaració d’intencions i incrementava el seu avantatge fins als sis gols (20-14). El PSG va frenar la sagnia gràcies a les exclusions, però l’equip d’Anti mantenia el torcebraç amb un altíssim percentatge de gols des del pivot i des del punt de penal, amb Tournat i Lazarov com a protagonistes. El conjunt parisenc va enfortir la defensa, va posar una velocitat més al joc i per primer cop va generar dubtes en el rival (29-28). El líder de la lliga francesa tenia la remuntada a l’abast, però en els moments més delicats va tornar a aparèixer la millor versió de Dumoulin, que amb dues aturades espectaculars a Hansen va donar mig bitllet de la final al seu equip. Tournat, infal·lible des del pivot, Nyocas, tot i una doble inferioritat, i Klein van dictar sentència contra un PSG abatut.

Més defenses que atacs

En la segona semifinal, el joc va ser més travat i les defenses es van imposar al balanç ofensiu. En la posada en escena, els dos equips van plantejar defenses 5-1, amb Cañellas i Faustin com a jugadors més avançats. Tot i l’equilibri inicial, el Montpeller va agafar la iniciativa gràcies a l’efectivitat de Porte, que des de l’extrem o en desdoblaments trobava fissures en la defensa rival. El parcial en el descans va ser de 11-14. En la segona meitat el partit va seguir el mateix guió. El Vardar sempre anava a remolc, però les diferències eren mínimes i a 1:37 del final va ser capaç de restablir l’equilibri. L’argentí Diego Simonet va replicar amb només 19 segons de joc i la canonada a la desesperada de Borozan va sortir desviada i va esvair definitivament la possibilitat que Cañellas tornés a lluitar pel títol de campió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)