Esports de muntanya

Oriol Cardona és cinquè a Zegama

Curses de muntanya. El banyolí, segon en la vertical divendres, manté la progressió mostrada en la temporada d’hivern

Oriol Cardona va protagonitzar una de les grans sorpreses de la Zegama Aizkorri, segona cita de la copa del món i primera de les Golden Trail Series; amb un cinquè lloc en la marató de muntanya basca de referència en la disciplina per la dificultat del recorregut, amb 5.472 m de desnivell i també per l’espectacular ambient que l’envolta. La dissetena edició de la cursa se la va adjudicar el suís Rémi Bonnet, esquiador de muntanya com Cardona i que divendres ja havia guanyat la prova vertical precisament davant del banyolí. El petit dels Cardona manté d’aquesta manera la brillant progressió mostrada a l’hivern amb el tercer lloc en la general absoluta de la copa del món d’esquí de muntanya.

“Els del davant no els he vist gaire. Anava més mirant enrere. Però hi havia gent molt forta i estic molt content, no només per haver fet cinquè sinó pel temps de quatre hores i un minut crec, que està molt bé per a mi, i a veure si l’any que ve es pot millorar”, va dir Oriol Cardona a la línia d’arribada. Bonnet va fer un temps de 3h53:56 i va superar el vencedor el 2017 amb rècord de la prova, el noruec Stian Angermund (3h55). El polonès Bartlomiej Przedwojewski va completar el podi amb 3h56 i el també suís Marc Lauenstein va ser quart per sota les quatre hores després d’ocupar llocs de podi al llarg del recorregut. El triomf en categoria femenina va ser per a Ida Nilsson amb 4h38:38, quinze dies després de guanyar la Transvulcania i en el seu debut a la cita basca. Laura Orgué va ser segona i la neozelandesa Ruth Croft, tercera. Sheila Avilés va acabar cinquena; Emelie Forsberg, setena, i Eli Gordón, vuitena.

“Ara faré l’Olla de Núria; suposo que faré l’Olla i no la vertical. Perquè d’això trigaré una mica a recuperar-me. I després la Glencoe [Escòcia] al setembre” va dir Cardona sobre el calendari d’estiu.