Rugbi

La USAP ja treballa per al seu retorn al Top 14

Rugbi. El club de Perpinyà estima reunir un pressupost d’uns 16 milions d’euros, i no descarta obrir-se a la Catalunya del Sud per recollir-hi diners

La USAP tindrà un pressupost de 15,5 o 16 milions d’euros en la seva temporada de retorn al Top 14, segons les estimacions provisionals que el president del club, François Rivière, va anunciar en una entrevista al diari L’Indépendant. L’equip de Perpinyà era aquesta temporada un dels més potents en el Pro D2, amb 9,5 milions d’euros de pressupost, però en la màxima categoria del rugbi francès serà un dels més pobres i quedarà lluny dels clubs amb més mitjans, com el Tolosa (32 milions) o el Clermont d’Alvèrnia (31 milions). Rivière va detallar d’on sortirien aquests diners: 7 o 8 milions de patrocinadors públics i privats, 3,5 de drets televisius i mig milió de prima per l’ascens. La quantitat restant –entre 3,5 i 5 milions– provindria dels abonaments, les entrades i el marxandatge.

Gir catalanista?

Rivière va desvelar que el club estudia la possibilitat d’atraure diners de la Catalunya del Sud. No va especificar com, però aquest moviment marca un canvi radical en la manera com ha dirigit el club des de la seva arribada el 2013. Amb l’anterior mandatari, Paul Goze, la USAP va reforçar al màxim la seva identitat catalana, però Rivière, de poca sensibilitat catalana, en va esborrar el rastre eliminant la versió en català del web del club i trencant els lligams amb la Catalunya del Sud, com ara els que s’havien establert amb el FC Barcelona, gràcies als quals la USAP va arribar a jugar partits de les competicions europees a Barcelona.

El president del club arlequinat també va anunciar projectes per a la temporada de retorn al Top 14, com ara la construcció d’una àrea de restauració i d’un saló presidencial, així com un nou sistema d’enllumenat obligatori en el Top 14. Per al 2021, el club preveu estrenar un campus d’entrenament i formació.

La USAP ja ha fet quatre incorporacions

El club es troba immers en la configuració de l’equip per a la temporada que ve. La direcció tècnica té la intenció d’incorporar una dotzena de jugadors, quatre dels quals ja són una realitat. El club ha fitxat dos talonadors. Un és Cyril Deligny, provinent del Narbona, que ha signat per una temporada. L’altre és Manu Leiataua, provinent de l’Aviron Bayonnais, que s’incorpora per dues temporades. Les dues incorporacions restants, totes dues per dues temporades, són les de l’ala Eroni Sau, jugador de rugbi 7 de la selecció nacional de les Illes Fidji, i el pilar Eric Sione, que prové del Castres. La USAP també treballa per fitxar el jugador de Tsonga Sila Puafisi, una estrella del rugbi 7 que la temporada passada va militar al CA Brive i que també seria pretès pel Grenoble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)