Més esport

Oriol Antolí, primer atleta que acaba la Monarch Way

Curses de llarga distància. Va fer 615 milles (990 km) en 12 dies, 10 hores, 35 minuts i 27 segons en la tercera edició d’aquesta prova

Dotze dies, deu hores, trenta-cinc minuts i vint-i-set segons. Aquest és el temps que Oriol Antolí va necessitar per convertir-se en el primer participant que, després de tres edicions, completa la Monarch Way, una marxa de llarga distància de 615 milles (990 km) que té lloc a la Gran Bretanya. El recorregut segueix fins a localitat de Shoreham-by-Sea la ruta aproximada de fugida del rei Carles II després de perdre la batalla de Worcester.

Onze corredors es van aventurar a disputar la prova. Les dues edicions anteriors havien tingut només tres participants cada una, però cap d’ells havia aconseguit arribar fins a la meta. El corredor de Terrassa va aconseguir dijous convertir-se en el primer que ho fa. “Vaig sortir una mica ràpid i cap al quilòmetre 40 vaig afluixar el ritme. Això em va ajudar, perquè si vas massa ràpid et canses més”, va explicar Antolí, que es va posar primer a la meitat de la prova. Dos corredors més van ser capaços d’arribar a la meta, el corredor de Singapur Joon Kiat Yeo (13 dies, 1 hora, 20 minuts i 54 segons) i l’irlandès Stephen Brown (13 dies, 10 hores, 26 minuts i 34 segons).

Antolí explica com es va preparar per a la prova: “Faig molts quilòmetres, entre setmana, al voltant de vint gairebé cada dia, i els caps de setmana faig tirades llargues.” I destaca, sobretot, la fortalesa mental que es necessita per encarar un repte com aquest: “Si mentalment falles, malament. El factor psicològic és gairebé tan important com el físic.” La prova es va dividir en etapes d’uns 80 km diaris amb un control de pas al final de la jornada. El cronòmetre no s’atura durant en els descansos, que cada corredor gestiona com vol. “No penses en la meta. L’objectiu és arribar al següent control de pas de la millor manera possible. Sí que és veritat que en les últimes etapes et vas imaginant l’arribada, però l’objectiu continua sent el següent control de pas”, explica Antolí, que assegura que posar-se al llit després de tantes jornades d’activitat és una “sensació inexplicable”.