Waterpolo

Mariners sense límits

L’Atlètic Barceloneta disputa els quarts de final de la final a vuit contra l’Eger hongarès a Gènova avui (17.30h)

Els de Martín saltaran a la piscina sense pressió, però a punt per sorprendre un equip dur i rocós

Avui, l’Atlètic Barceloneta disputarà els 32 minuts més llaminers i complicats dels curs i pels quals ha condicionat gairebé tota la preparació de la temporada. Després de complir les expectatives i celebrar el triplet (lliga, copa i supercopa), ara li arriba l’hora de participar en la cimera del G8 que se celebra a Gènova i que enguany ha augmentat a vuit el nombre de participants. El 1997 la LEN va introduir el format de final a quatre que el 2014 va derivar en la final a sis, un nou model que es va estrenar a Barcelona organitzat pel club català.

Els mariners debutaran contra l’Eger hongarès (17.30 h), en el segon partit dels quarts de final, abans la competició haurà arrencat amb el duel entre l’Olympiacòs i l’Spandau 04. Els vencedors dels dos primers partits s’enfrontaran demà en una de les semifinals; mentre que els protagonistes de l’altra seran els guanyadors de les eliminatòries entre el Jug i el Szolnoki, els dos últims campions europeus, i el Brescia i el Pro Recco, l’amfitrió i favorit principal, com també ho va ser en les dues últimes edicions, en què es va quedar sense premi.

Formar part del club més selecte del continent una altra vegada era el primer objectiu mariner després d’haver-ne quedat fora la temporada passada. “L’objectiu del club és estar sempre entre els millors d’Europa. L’any passat es va treballar, la temporada va ser llarga i no es va complir per una sèrie de circumstàncies com un parell de mals resultats al principi”, explica l’olotí Blai Mallarach. L’entrenador Jesús Martín afegeix: “Quedar fora l’any passat després de tants anys ens va deixar amb la mel als llavis, i teníem moltes ganes de tornar-hi. Estem on ens mereixem, i ara toca lluitar i somiar. És la competició més important. Ens havíem marcat l’objectiu de ser entre els millors d’Europa.” Per la seva banda, el porter Dani López Pinedo es pronuncia en la mateixa línia: “Classificant-nos ens hem tret un pes de sobre, l’objectiu era arribar-hi.”

Però ara que són a Gènova ningú es resignarà a ser uns simples turistes. “Si tenim l’oportunitat de guanyar, no la deixarem escapar”, comenta Pinedo, en referència al primer duel contra l’Eger, en què hi juga un vell conegut dels catalans, el serbi Strahinja Rasovic. El porter afegeix: “Hi arribem en el nostre millor moment. La motivació és màxima. El primer partit ho és tot, i no podem mirar més enllà. Ens plantegem la final a vuit a un sol partit”. Martin manifesta: “Hem demostrat que l’equip ha estat molt competitiu. La idea és anar a competir i demostrar com juguem, i treure el nostre estil per veure si podem entrar en les semifinals.”

Els hongaresos han accedit a la fase final de la lliga de campions com a segons del grup B –els catalans, tercers de l’A–, i després d’haver derrotat en dues ocasions els compatriotes de l’Eger, els actuals campions d’Europa. L’envergadura i fortalesa dels boies és un dels seus punts forts, i els catalans han d’imprimir un ritme elèctric que els desgasti. El seu tècnic, Norbert Dabrowski, admet que tenen el propòsit de classificar-se per a les semifinals: “L’any passat vam arribar a les semifinals i tenim ganes de repetir. L’Atlètic Barceloneta és un gran equip i aquesta temporada ha jugat partits molt bons.” I parla d’una motivació afegida: “No és un secret que la meitat del nostre equip marxarà, aquesta és una de les últimes vegades que jugarem junts, i espero que sigui un incentiu extra.”

Els interessos catalans a Gènova s’amplien amb la presència del jugador barceloní Xavi Garcia, ara nacionalitzat croat. És una de les peces clau del Jug Dubrovnik, que fa dues temporades va ser proclamat campió d’Europa i que avui protagonitzarà un dels duels més atractius contra el Szolnoki, una reedició de l’última final de la lliga de campions.

ELS PROTAGONISTES

És el moment de la veritat. Guanyar el primer partit ens donaria molta il·lusió i esperança
Marc Larumbe
jugador atlètic barceloneta
L’any passat vam arribar a les semifinals i tenim ganes de repetir. El Barceloneta és un gran equip
Norbert Dabrowski
entrenador eger
Fa dues setmanes que només pensem en el partit contra l’Eger
Dani López Pinedo
porter de l’atlètic barceloneta
Tenen un equip molt compensat i arriben a la final a vuit disposats a guanyar-la
Blai Mallarach
jugador atlètic barceloneta

Amb el 2014 a la retina

L’Atlètic Barceloneta torna a una fase final després de l’absència del curs passat, que posava fi a una ratxa gloriosa de quatre presències consecutives. L’estrena va ser el 2013 a Belgrad, on van obtenir una meritòria tercera posició gràcies a la victòria en el partit pel tercer lloc contra el Partizan. Només un curs més tard va arribar el gran èxit amb la victòria a les Picornell en derrotar el Radnicki (7-6). El tercer lloc l’any següent i el cinquè el 2016 completen el bagatge català en la competició de clubs més important del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)