Waterpolo

Sense fer soroll

Waterpolo. L’Atlètic Barceloneta s’ha consolidat entre els grans d’Europa els últims anys i el president, Julián García, avança que mantindran l’ambició

L’estrepitosa derrota del Pro Recco en la final de la lliga de campions, que eleva a tres les temporades fallides en la màxima competició continental d’un projecte milionari, i la desfeta del defensor del títol, el Szolnok hongarès, en els quarts de final, exemplifiquen la dificultat de mantenir-se a dalt en la cita de clubs per excel·lència i donen valor a la trajectòria de l’Atlètic Barceloneta els últims anys. Dissabte, a Gènova, els mariners es van penjar el bronze després de golejar el Jug Dubrovnik en el partit pel tercer lloc. Era la quarta vegada que els catalans pujaven al podi en les últimes sis edicions. La fam continental ha estat una de les causes d’aquesta regularitat per a un equip que, tot i perdre les possibilitats de lluitar pel títol final, mai s’ha rendit i en les cinc presències a la fase final sempre ha guanyat l’últim partit, tant si hi havia en joc el títol com la cinquena posició.

“Estar entre els quatre millors d’Europa és important. Hi ha rivals amb un pressupost tres o quatre vegades més elevat que el nostre. És difícil arribar a una fase final i estar a semifinals és una proesa. L’equip que va guanyar el Pro Recco el vam tenir a l’abast, vam perdre per les petites coses de l’esport”, analitza el president de l’entitat, Julián García. El tercer lloc els va permetre embutxacar-se 35.000 euros, 17.000 menys que el campió, l’Olympiacòs.

El dirigent mariner es mostra ambiciós i avança que mantindran l’aposta per continuar entre els millors d’Europa: “Tenim clar el que volem i l’any que ve hauria de ser una altra gran temporada.” En aquest sentit, reconeix que pràcticament no hi haurà canvis a la plantilla: “En línies generals l’equip continuarà igual. Ens falta decidir una peça per millorar l’equip. Amb un fitxatge més podem ser un dels equip a batre.”

Globalment, García fa un balanç molt positiu del curs: “A casa es van guanyar totes les competicions i ens vam classificar per a la final a vuit dues jornades abans del final. Si haguéssim jugat la final hauria estat fantàstica.”

La nau marinera afronta el futur amb quatre objectius ben definits. Afegir més títols de lliga per superar el Barcelona en el palmarès –ara mateix els cenebistes tenen una lliga més–; tornar a aixecar una copa d’Europa com ho van fer el 2014, i potenciar dos projectes interns: la base i el femení. “Hem de tornar a treballar més bé la base perquè l’estàvem perdent. Abans potser guanyàvem sis de nou títols i ara anem una mica més baixos, i això ens fa replantejar coses i farem canvis de tècnics per millorar. D’altra banda, fa un temps no teníem noies i ara en tenim. La intenció és tenir d’aquí a un parell o tres d’anys l’equip femení a divisió d’honor.”

Pel que fa a la viabilitat econòmica, García afirma: “El secret és la gestió global del club, que ens permet tenir uns diners i fer-los servir bé. S’està fent una bona gestió. El binomi socis i waterpolo professional és possible si es manté un equilibri.” Confia a apuntalar l’economia amb algun patrocinador.

EL PROTAGONISTA

Tenim clar el que volem i l’any que ve hauria de ser una altra temporada, ens falta una peça per millorar i ser un dels equips a batre

LA DADA

Hem de tornar a treballar bé la base i volem el femení a divisió d’honor d’aquí a dos o tres anys
Julián García
president de l’atlètic barceloneta
4
podis
en les últimes sis lligues de campions: una victòria (2014) i tres bronzes (2013, 2015 i 2018)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)