Més esport

Rècord de Màxim Huerta: sis dies només com a ministre de cultura i esport

Relleu ministerial. El ja exdirigent deixa el càrrec després que s’hagi conegut que va ser castigat per defraudar a hisenda i el substitueix José Guirao, que tampoc té cap vincle amb els esports

Màxim Huerta ha establert una nova marca de brevetat al càrrec després de presentar la dimissió com a ministre de cultura i esport tan sols sis dies després de jurar el càrrec. Poc després Pedro Sánchez ha anunciat que José Guirao (Pulpí, 1959) serà el substitut. Es tracta d’un home amb llarg recorregut en el món de la cultura, que ha estat entre d’altres director del Museu Reina Sofia o director de Belles Art al ministeri de cultura a principis dels 90. No té cap mena de vincle tampoc amb els esports.

Huerta ha aparegut davant dels mitjans a les set de la tarda sense acceptar preguntes. “Acceptava un compromís més important que la meva carrera o el meu futur. Estava il·lusionat per servir el meu país i la cultura, sabent que seria titllat d’estrafolari i criticat per participar en el programa que participava. He pres una decisió mirant cap al futur, creient en dues coses bàsiques: la cultura i la transparència. Estic al dia amb hisenda. Assessorat pel meu assessor fiscal i com tants i tants companys de professió vaig pagar a través d’una societat. Aleshores no era il·legal i hisenda va canviar, recordeu que aleshores es va parlar de caça de bruixes. Vaig pagar, però vaig presentar un recurs. No va ser una condemna per frau, sinó una multa per presentar el recurs. Potser això no s’escoltarà perquè vivim en una societat ofegada pel soroll, on no importen les explicacions. Importa l’atac i busca minar el projecte del president Sánchez. No ho permetré. He pagat la multa dos cops. Aleshores i ara. Me’n vaig.” La paraula esports no ha aparegut ni un sol cop en el comiat.

La dimissió de Huerta ha començat a agafar cos aquest matí quan El Confidencial ha informat que fa un any havia pagat més de 200.000 euros a hisenda per frau en ser enxampat amb irregularitats en els exercicis de 2006, 2007 i 2008. El presentador de televisió primer ha descartat plegar, però les pressions dins del partit i l’aparició d’un vídeo de Pedro Sánchez de fa uns anys afirmant que faria dimitir que hi hagués intentat enganyar hisenda han comportat el canvi de decisió d’un ministre que ja va ser qüestionat des del primer dia per tuits polèmics amb continguts xenòfobs i insults als independentistes. Encara no havia triat secretari d’estat per l’Esport arran del no de Vicente del Bosque. Havia anunciat que seria una dona, sense dir-ne el nom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)