Futbol sala

El Barça força el quart duel amb una lliçó d’orgull

Futbol sala. Els blaugrana s’encomanen a un Palau magnífic per batre el Movistar Inter per primer cop aquest curs i allargar la final de la lliga

BARÇA 3 INter 2

FC BARCELONA LASSA:Paco Sedano, Aicardo, Sergio Lozano, Dyego i Ferrão –cinc titular– Esquerdinha, João Batista, Leo Santana, Adolfo, Rivillos i Joselito.MOVISTAR INTER:Jesús Herrero, Carlos Ortiz, Rafael Rato, Gadeia i Elisandro –cinc inicial– Ricardinho, Pola, Daniel, Taffy, Bebe, Borja, Solano i Humberto.GOLS:1-0 (3’) Sergio Lozano. 2-0 (5’) Esquerdinha. 2-1 (17’) Daniel. 3-1 (35’) Rivillos. 3-2 (36’) Bebe.ÀRBITRE:Cordero i Linares.PÚBLIC:5.612 espectadors al Palau Blaugrana.

El Barça es va omplir d’orgull ahir al Palau Blaugrana i va forçar el quart partit de la final de la lliga. En un duel molt intens, com ja van ser els altres dos assalts, els blaugrana van ser millors que el Movistar Inter i van superar els madrilenys per primera vegada aquest curs i després de vuit cara a cara. Demà, en el mateix feu, que ahir va bullir més que mai per conduir el seu equip, els homes d’Andreu Plaza tenen la possibilitat de guanyar, tornar l’eliminatòria a Madrid i disputar un cinquè duel a caixa o faixa.

L’inici d’altes pulsacions blaugrana va fer veure a l’Inter que no solucionaria la final per la via ràpida. Només una patacada de Ferrão en el minut 3 va glaçar-ho tot. El brasiler va protagonitzar l’ensurt de la nit després d’una topada amb Rafael Rato. Va caure i va quedar inconscient durant uns minuts que van ser una eternitat. El Palau es va gelar i només va reaccionar amb aplaudiments quan les assistències se’l van endur amb llitera cap a l’hospital on li van fer proves ahir i on ha passat la nit.

L’absència de Ferrão no va condicionar emocionalment un Barça esperançador, que es va avançar amb una diana de Sergio Lozano, omnipresent ahir. El 9 blaugrana va aprofitar un refús de Jesús Herrero per obrir la llauna. Esquerdinha, amb una definició exquisida, va eixamplar distàncies uns instants més tard.

El frenesí dels primers compassos, acompanyats per un Palau radiant i embogit, va deixar pas a uns minuts de control, gairebé obligats perquè els dos equips es van carregar ràpid de faltes. Herrero es va haver de lluir en un minut de rauxa en què els blaugrana van disposar de quatre ocasions clares.

Però, quan més dominava el Barça i més petit es feia l’Inter, l’estratègia va ser determinant; a la sortida d’un córner, Daniel es va regirar i va anotar el 2-1. Massa premi per a un Inter que necessita ben poc per fer gol.

La segona part no va tenir tanta història. Inter es va estirar i va tenir les seves possibilitats –Ortiz va topar amb el pal– però Rivillos, amb un xut ajustat a la base del pal, va ser qui va tornar a donar marge al Barça a falta de cinc minuts. Un gol de Bebe en la primera acció de l’Inter amb porter jugador va fer passar angúnies a un Barça que, tot i això, va defensar bé i va acabar enduent-se el triomf. Demà, al Palau, nova entrega del serial Barça-Inter, el quart de la final de la lliga.