Futbol sala

El Barça, de nou a les portes

Futbol sala. Els penals tiren per terra les il·lusions d’un conjunt que va lluitar contra tots els elements en un cinquè duel frenètic però no va poder evitar la cinquena lliga seguida de l’Inter

INTER 1 (3) BARÇA 1 (1)

INTER MOVISTAR:Jesús Herrero, Carlos Ortiz, Rafael Rato, Gadeia i Elisandro –cinc inicial– Daniel, Pola, Taffy, Borja, Bebe, Solano i Humberto.FC BARCELONA LASSA:Paco Sedano, Aicardo, Sergio Lozano, Dyego i Esquerdinha– João Batista, Rivillos, Leo Santana, Adolfo, Ferrão, Rafa López, Joselito i Roger Serrano.GOLS:0-1 (9’) Dyego. 1-1 (35’) Elisandro.ÀRBITRE:Delgado i Rabadán.

El Barça va tornar a assaborir l’agror de la derrota ahir a Madrid. Els penals van llançar per terra la feina i la il·lusió d’una temporada esperançadora en el cinquè i definitiu partit de la final de la lliga. El Movistar Inter torna a ser el campió i ja ha aconseguit cinc títols consecutius, mentre que el Barça Lassa, que aquest any ha fet mans i mànigues per capgirar la dinàmica, encadena quatre temporades sens guanyar la competició de la regularitat.

Ahir va saber patir de valent i va imposar-se a tots els elements per arribar a una tanda de penals fatídica. Abans, però, va tenir paciència per controlar una embranzida inicial dels locals. Els homes que dirigeix Jesús Velasco van generar ocasions, tot i no disposar de Ricardinho –baixa d’última hora– però qui va estar més a prop del gol va ser Aicardo, que no va estar encertat en la definició d’un un contra un davant de Jesús Herrero. El porter madrileny, en la línia dels altres quatre partits, va tenir una actuació magnífica. En la segona rotació, el Barça va sortir de la cova, va trepitjar terreny madrileny i, fins i tot, va estavellar una pilotada a la fusta en un gran xut de Rivillos. Ferrão, recuperat, va aparèixer en el minut 5 però el Barça va perdre Esquerdinha pel que quedava de final per una lesió muscular en els primers minuts. Era la primera de les cinc lesions que tindria el Barça, que va perdre durant el partit João Batista, Rivillos, Leo Santana i Aicardo.

El Barça va saber madurar el rival i va acabar sentint-se còmode en un parquet on sempre costa imposar els galons. Els madrilenys només generaven perill en situacions aïllades però en una ocasió d’aquestes, després d’un rebuig de Sedano, Dyego va armar un gran contraatac i va obrir la llauna a Torrejón. El gol va donar tranquil·litat al Barça i va posar molt nerviós l’Inter, que es va mostrar molt imprecís. Només a les acaballes, Paco Sedano va aparèixer amb èxit per salvar tres ocasions gairebé consecutives dels locals.

L’inici dels madrilenys en el segon temps va ser un setge. Els millors vint minuts dels madrilenys ens els cinc partits de la final. Però no van comptar que hi havia Paco Sedano sota els pals. El de Móstoles, que ahir va posar punt final a la seva carrera esportiva, va oferir un recital que va fer pujar els colors a l’afició madrilenya. Amb la cara, amb el peu, llançant-se com un gat i mantenint el cos ferm en els xuts potents. La darrera classe magistral del capità blaugrana, que no va poder aixecar el títol però que va marxar per la porta gran.

El Barça es va carregar ràpidament de faltes, fruit de la pressió i la insistència dels madrilenys, que van tenir premi quan faltaven cinc minuts. Una canonada d’Elisandro va servir per empatar el duel. Els locals van tenir a tocar el triomf en un doble penal que Gadeia, el seu màxim golejador, va estavellar a la fusta.

Va ser el preludi d’una pròrroga en què el Barça, fos completament, va demostrar el seu punt d’honor. Fins i tot va tenir la possibilitat de sentenciar la final, però Lozano va fallar un doble penal a les acaballes de la primera part. Precisament Sergio Lozano va ser qui va fallar el definitiu xut d’una tanda de penals fatídica.