Més esport

Els Jocs rectifiquen en el tracte a les federacions

Política esportiva. El comitè organitzador no les havia convidat a l’esdeveniment però reacciona després de la queixa de Gerard Esteva

L’organització dels Jocs Mediterranis ha convidat finalment les federacions esportives catalanes a assistir a l’esdeveniment malgrat que inicialment no havien estat tingudes en compte. Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), ho va confirmar ahir a aquest diari, tot just l’endemà d’haver enviat una carta als responsables dels Jocs en la qual traslladava el seu malestar: “No puc deixar de manifestar la decepció pel tracte que federacions i molts clubs catalans han rebut per part del comitè prganitzador.” “No ens heu tingut en compte. Ni tan sols hem estat convidats a cap dels actes, ni a la cerimònia d’inauguració ni als diferents esdeveniments esportius”, continuava el president de la UFEC en la missiva. Esteva admetia la complexitat de l’organització d’un esdeveniment d’aquestes característiques, amb molts actors implicats, però adduïa que això no “pot ser excusa per deixar de banda els dirigents esportius catalans”.

L’organització dels Jocs va reaccionar amb celeritat i ahir mateix ja s’havia posat en contacte amb algunes federacions catalanes per convidar-les a l’esdeveniment, com va confirmar el mateix president de la UFEC: “Em consta que a algunes federacions ja els han arribat acreditacions.” Esteva va voler treure importància a la polèmica: “Crec que ha estat més un tema de descoordinació que de mala fe. Ahir [per dimecres] vaig estar a la inauguració del Palau d’Esports de Tarragona i el mateix conseller comissionat [Javier Villamayor] em va dir que intentaria posar fil a l’agulla. Vaig escriure la carta sense la voluntat de causar cap polèmica, només per defensar el dirigent català, que crec que es mereix un lloc preferencial. I crec que, d’aquesta manera, també es dona més rellevància als propis Jocs. Si els dirigents del lloc on es fa un gran esdeveniment estan implicats i motivats i són actors proactius, aquell esdeveniment pren una dimensió molt més transcendent que si ho fas d’esquena als dirigents. Ho vaig fer amb aquesta voluntat, i la veritat és que la resposta ha estat molt ràpida.”

Esteva va assegurar que “li consta” que a les federacions espanyoles els ha passat el mateix i es va congratular de la rectificació: “Em vaig queixar, el comitè organitzador ha reaccionat i cap problema. Que siguin uns bons Jocs i que tinguin molts èxits.”

LES REACCIONS

Crec que ha estat més un tema de descoordinació que de mala fe. Em vaig queixar, van reaccionar i cap problema
Vaig escriure la carta sense la voluntat de causar cap polèmica, només per defensar el dirigent català
Gerard Esteva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)