El bronze arriba en el darrer quart

Waterpolo. Espanya va tenir problemes per vèncer el Japó en la lluita pel tercer lloc de la superlliga

JAPÓ 7 ESPANYA 12

JAPÓ:Katsuyuki, Seiya (2), Harukiirario, Mitsuaki (1), Takuma (1), Toi, Takumu, Mitsuru, Atsushi (1), Yusuke (2), Keigo, Kenta i Tomoyoshi.ESPANYA:López-Pinedo, Munarriz (2), Granados (1), Del Toro (2), Cabanas (1), Larumbe, Francisco Fernández, Español (2), Tahull, Perrone (3), Mallarach (1), Bustos i Lorrio.PARCIALS:2-4, 3-3, 2-1 i 0-4.

La selecció espanyola es va emportar la medalla de bronze de la superlliga de la lliga mundial en derrotar el Japó per 7-12 en la lluita per la tercera plaça del podi. El combinat que dirigeix David Martín va tenir problemes contra els japonesos i només en el darrer quart es va poder distanciar clarament en el marcador gràcies a un parcial de 0-4. A 30 segons del final del tercer quart hi havia un empat (7-7) en el marcador. Espanya va tornar a pujar al podi de la lliga mundial, una fita que no aconseguia des de l’any 2012, quan va ser segona. La quarta posició és el millor resultat de sempre dels japonesos.

El partit es va iniciar amb dos gols de Miguel del Toro i la selecció espanyola es va distanciar fins a un 1-4, amb gols de Felipe Perrone i Sergi Cabanas. Els japonesos van mostrar la seva capacitat de reacció i amb un parcial de 3-0 van empatar (4-4) en l’inici del segon quart. Alberto Munarriz, Perrone, de penal, i Blai Mallarach en superioritat, van tornar a posar Espanya amb avantatge en el descans, 5-7.

El tercer quart va ser dominat pels japonesos, que amb dos gols van tornar a empatar (7-7) quan faltaven 30 segons. Munarriz va marcar en una jugada de superioritat i es va entrar en l’últim període amb un mínim avantatge. En els darrers vuit minuts el domini dels homes de David Martín va ser total i amb gols d’Álvaro Granados, Perrone i dos d’Albert Espanyol es van assegurar el triomf.