Atletisme

Catalunya aposta per l’alta velocitat

Atletisme. Rècords d’Espanya i ors estatals per a Jäel Bestué, Pol Retamal (sub-20) i Maria Vicente (sub-18)

Les joves figures de la velocitat catalana continuen la seva progressió meteòrica i no van desaprofitar els campionats d’Espanya de les categories sub-20 (júnior) i sub-18 (juvenil) per millorar algunes de les seves marques i confirmar el seu nivell internacional. La santcugatenca Jäel Bestué (FC Barcelona) va ser la que més va impressionar en l’estatal sub-20 de Múrcia. La velocista no només va rebaixar la seva marca personal (23.47), sinó que va establir un nou rècord espanyol de la categoria millorant la marca que va establir la també catalana Teresa Rioné el 1984 (23.49). Bestué, a més, ja té la mínima per al campionat d’Europa absolut de Berlín.

També va superar-se el velocista de Sant Martí Sarroca Pol Retamal (Barça), campió dels 200 m després de millorar en les semifinals (20.93) i en la final (20.89) el rècord d’Espanya i situar-se en el quart lloc del rànquing europeu. També van guanyar la medalla d’or Joan Martínez (Nou Barris, 100 m), Aleix Porras (Barça, 400 m tanques), Aaron Las Heras (PdC, 5.000 m), Jaime Guerra (Cornellà, llargada), Aaron Solà (AA Catalunya, pes i disc), el relleu del Barça dels 4x100 m, Elia Saura (Canaletes, 1.500 m) i Sara Gallego (L’Hospitalet, 400 m tanques).

Doblet de Vicente

A Gijón, en el campionat sub-18, Maria Vicente (ISS-L’Hospitalet), va batre diumenge el seu rècord d’Espanya dels 100 m tanques (13.36) l’endemà d’imposar-se també en el concurs de triple salt amb un nou rècord del campionat (13.76). Els altres campions catalans van ser Bernat Erta (Barça, 400 m), Josué Canales (GEiEG, 800 m), Artur Coll (Barça, alçada), Arnau Ribé (Javelina, Terrasa), Adrià Navajón (Barça, decatló), Maria Martínez (Laietana, 1.500 m) i Aina Rabadán (Barça, alçada). Menció especial també per al relleu curt de l’Avinent Manresa, que no només va batre els seus rivals, sinó que ho va fer rebaixant el rècord del campionat (47.12).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)