Triomf de la superioritat

Waterpolo. L’equip de Miki Oca, amb dotze catalanes, rendibilitza al màxim les exclusions italianes i obté l’or gestionant la revifada final italiana

ESpANYa 9 ITÀLIA 8

ESPANYA:Ester, Bach (1), Anni Espar (2), Bea Ortiz (1), Mati Ortiz (1), Lloret, Clara Espar, Pena, Forca (1), Gual, Garcia (1) i Leiton (2).ITÀLIA:Gorlero, Tabani (1), Garibotti (2), Avegno (1), Queirolo, Aiello, Picozzi, Bianconi (1), Emmolo (3), Palmieri, Cotti i Dario.PARCIALS:2-2, 2-0, 4-3 i 1-3.PÚBLIC:Uns 400 espectadors.

L’equip espanyol femení de waterpolo, amb dotze catalanes, va guanyar ahir la medalla d’or en els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 superant Itàlia gràcies al rigor defensiu en els tres primers quarts i a un alt grau de rendibilització en les accions de superioritat, molt ben finalitzades amb el potent joc de boia capitalitzat per Paula Leiton i Maica Garcia. Reviscolada, Itàlia es va acostar a només un gol en el quart període i fins i tot va tenir l’oportunitat de forçar els penals en l’últim minut però l’equip de Miki Oca va saber gestionar la incertesa.

Judit Forca va fer el primer gol en superioritat. Itàlia va marcar mitjançant Garbotti el seus dos primers gols, el segon en superioritat. Paula Leiton, en la boia, va afusellar el 2-2 en una gran acció en què les noies d’Oca, altre cop amb un efectiu més, van moure la pilota amb molt de criteri. Anni Espar, tot just començar el segon parcial, va avançar per primer cop Espanya (3-2) i va fer el primer gol de l’equip en acció d’igualtat numèrica. L’equip estava serrant bé les dents i Itàlia tenia problemes al davant. Mati Ortiz va clavar el 4-2.

Les transalpines van reduir diferències en el primer atac del tercer parcial (4-3). Leiton, en superioritat, va restablir la diferència (5-3). Marta Bach va fer el sisè i va començar a encarrilar l’or (6-3). Emmolo, pel pal curt i sorprenent Ester, però, va reduir diferències (6-4). Bea Ortiz, en una acció de perseverança i lluita amb la porteria italiana va fer el setè (7-4). Anni Espar, a la mitja distància, va remarcar el domini marcant el sisè gol de l’equip en nou superioritats. Avegno, al límit del tercer quart, va fer el cinquè (8-5) de les transalpines –3/6 en superioritats–. Marta Bach va rebre la seva tercera exclusió i va quedar eliminada i Itàlia ho va saber aprofitar (8-6). L’exjugadora del Sabadell Tabani va estrenar-se (8-7) i va introduir el partit en una nova dimensió. La boia, aquest cop ocupada per Maica Garcia va tornar a salvar Espanya en una altra acció de domini numèric (9-7) que trencava la dinàmica negativa. L’equip de Miki Oca va malbaratar un contraatac clar i Itàlia va anar per feina (9-8) però, en l’últim minut, va tenir una possessió per empatar i Bea Ortiz va recuperar la pilota.

En el partit per al tercer i el quart llocs, Grècia va apallissar França per 15-5. El cinquè lloc va ser per a Portugal, que va superar Turquia per 16-8.

Grècia-Sèrbia, la final masculina

La final masculina la jugaran avui les seleccions de Grècia i Sèrbia al centre aquàtic de Campclar (12.10 h). Abans, la selecció espanyola, també amb un bon grapat de jugadors catalans, es jugarà la medalla de bronze contra Montenegro. L’equip de David Martín va quedar exclòs de la lluita per la medalla d’or després d’acabar segon del seu grup.