Més esport

Epíleg d’orgull

Els deu dies es tanquen amb una cerimònia que homenatja els voluntaris i amb més petja tarragonina i catalana

Sense autocrítica, Ballesteros reitera l’“èxit” dels Jocs en un Nou Estadi que no s’omple

Els divuitens Jocs Mediterranis, els que han situat Tarragona com a capital esportiva del Mare Nostrum, es van tancar ahir amb una cerimònia de clausura que va servir, sobretot, d’homenatge als voluntaris i en què hi va haver més referències a la cultura tarragonina i a la catalana que en l’acte inaugural. El moment més significatiu va ser el lliurament, per part de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, de la bandera dels Jocs Mediterranis a Noureddine Boukhatem, l’alcalde la ciutat algeriana d’Orà, seu de la pròxima edició de la competició, el 2021. Ballesteros, entre xiulets i aplaudiments, va reiterar durant el seu discurs “l’èxit” de l’esdeveniment, i ho va agrair, sobretot, als voluntaris, “uns herois”, i als esportistes, “com ho demostren les fites assolides”. L’alcalde de Tarragona va fer un símil entre els Jocs i el mite d’Ulisses: “Ha estat un camí llarg i difícil, i hem sobreviscut a cants de sirenes i envestides de ciclons. Per Tarragona, la nostra Penèlope, tots els sacrificis valen la pena.” Malgrat la falta de públic en la majoria de seus, i d’algunes polèmiques i errades, l’organització fa un bon balanç dels Jocs, tot i que Ballesteros no va afirmar que haguessin estat els millors de la història –era el seu objectiu, tal com havia dit abans dels Jocs– ni s’han fet públiques les dades d’assistència.

En un Nou Estadi que va registrar un millor ambient que en la inauguració –van fer efecte les 5.000 entrades repartides entre col·lectius i clubs socials, culturals, cívics, educatius i esportius, i als voluntaris–, tot i que també lluny del ple, hi va haver més igualtat en la presència de banderes espanyoles i catalanes –i pancartes independentistes– que fa deu dies, quan les rojigualdas van guanyar per golejada, amb polèmica pel que fa al repartiment de les entrades. El català, molt marginat durant la competició, va tornar a guanyar pes ahir. Una altra crítica a la cerimònia inaugural –l’absència de quota local– va ser compensada ahir de seguida, a l’inici de la cerimònia, amb l’entrada de la bandera de Tarragona amb la música dels grup de grallers So Nat i una coreografia contemporània sobre la Sardanova, del compositor Santi Arisa. Va ser en aquell moment que els esportistes –els que quedaven a Tarragona– van desfilar amb la música de dos discjòqueis. Diverses actuacions musicals, com ara la d’Álvaro Soler, molt celebrada, i un espectacle pirotècnic van posar el punt final a l’acte.

2.850
voluntaris
han participat i han estat imprescindibles en els Jocs Mediterranis Tarragona 2018.
3.648
esportistes
amb 26 passaports diferents han pres part en la cita, fet que ha establert un rècord.

LES DADES

No conec cap altre esdeveniment d’aquest nivell que hagi tingut tanta qualitat de voluntaris
Alejandro Blanco
PRESIDENT DEL COE
Estic satisfet del resultat d’aquests Jocs Mediterranis, que han superat totes les dificultats. L’edició de Tarragona ha estat un èxit
Amar Addadi
PRESIDENT DEL CIJM
Tenim la sensació real i objectiva que hem estat a l’altura en uns Jocs complicats en què el context polític no ha ajudat
Josep Fèlix Ballesteros
ALCALDE DE TARRAGONA

“Hem estat a l’altura”

“Tenim la sensació real i objectiva que hem estat a l’altura”, va ser el balanç que ahir al matí va fer l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros en una roda de premsa sense autocrítica acompanyat del director general del Jocs Mediterranis, Víctor Sánchez, i el president del CIJM, Amar Addadi. “Els voluntaris en són l’eix central. Us vull agrair tota la vostra feina”, va proclamar Ballesteros, que va reiterar que les complicacions es van anar resolent i que d’incidències n’hi ha en tots els jocs. L’alcalde va anunciar que l’avinguda central de l’Anella Mediterrània portarà el nom dels voluntaris. La repassada numèrica, la va fer Sánchez, que va assenyalar que el nombre de voluntaris acreditats ha estat de 2.850, “sense incloure els cossos i forces de seguretat o organització, que han incrementat la xifra sensiblement”. Sánchez va reiterar que han estat uns Jocs de “participació rècord amb 3.648 esportistes, 1.468 dones i 2.180 homes”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)