Waterpolo

Ciara penja el casquet

Waterpolo. La jugadora de La Sirena Mataró dona per tancada la trajectòria esportiva per encarrilar el seu futur professional en les relacions internacionals

Ciara Gibson Byrne (1992), la talentosa esquerrana de La Sirena CN Mataró, ha decidit penjar el casquet per encarrilar el seu futur professional en l’àmbit de les relacions internacionals. “És una pena, però no és qüestió de temptejar i fer les coses a mitges. Fins ara ho havia compaginat tot, però ja he acabat els estudis i m’haig d’endinsar en el món laboral, ser ambiciosa i anar-me forjant un bon currículum. Ara estic en el període d’anar fent entrevistes, però necessito adquirir experiència i tenir paciència”, esgrimeix la jugadora formada a Mataró, però de pares britànics, que es van instal·lar a Catalunya arran dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Gibson forma part de la primera gran generació de jugadores de waterpolo sorgides del club maresmenc, en què també figuren Marta Bach i Helena Lloret, que continuen a l’equip, i Roser Tarragó, que precisament aquest curs ha acabat la beca amb la Universitat de Berkeley. “Estic molt orgullosa de la meva trajectòria tant pel que fa al club, amb aquell 2016 espectacular amb el títol de copa i de la copa LEN, com a l’aspecte internacional, ja que mai m’hauria imaginat que jugaria en uns Jocs Olímpics [ho va fer a Londres, el 2012, a les files de la selecció britànica]”, destaca a l’hora de fer balanç. Amb tot, la jugadora mataronina també es queda amb altres intangibles: “He après, he crescut i he conegut molta gent a través d’aquest esport, i segur que ho continuaré fent des d’una altra perspectiva.”

Ara toca adquirir experiència i forjar-se un bon currículum, però no amaga que en el futur li agradaria poder vincular i gestionar l’àmbit de les relacions internacionals i el de l’esport. Gibson va formar part de l’equip d’observadors internacionals del referèndum de l’1 d’octubre i, en aquest sentit, té prevista una pròxima visita a la República de Moldàvia, on al mes d’octubre també es faran eleccions.

Brigitta Games, alta

El CN Mataró ha perdut un dels referents de l’equip, però ja té lligat un fitxatge per al curs vinent: la poderosa boia Brigitta Games, integrant de la selecció dels Estats Units, que ha guanyat l’última edició de la superfinal de la lliga mundial a la població xinesa de Kunshan. En el capítol de baixes, a més de Gibson, tampoc continuen a l’equip Liana Dance, que jugarà a la lliga italiana; Ema Carevic, que probablement tornarà a Nova Zelanda, i Clàudia Abad, que ha fitxat pel CN Terrassa. Al club mataroní, però, encara queden algunes incògnites per resoldre, ja que és poc probable que Florin Bonca continuï a la banqueta del primer equip. El seu substitut podria sorgir del mateix club mataroní. Més enllà del cos tècnic i amb vista a noves incorporacions, segur que l’europeu de Barcelona, que començarà la setmana vinent, serà un bon aparador per buscar alguns reforços per intentar no perdre més pistonada amb el CN Sabadell o recuperar el segon lloc en la lliga que aquest curs li ha pres el CN Sant Andreu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)