Futbol sala

TXUS LAHOZ

MÀNAGER ESPORTIU DE LA SECCIÓ DE FUTBOL SALA DEL BARÇA

“Canviar per falta de títols demostraria inseguretat”

“No és una decisió de bon grat i és complicat canviar peces quan una de les parts no ho vol, però hem trobat una bona solució per a tots”

“Busquem un tanca i un ala esquerrà. Podria tornar un jugador que ha passat per la casa”

Parla amb serenitat i pausa. Dona una imatge d’home tranquil, tot i l’enrenou que suposa tancar els últims detalls i definir la plantilla del curs 2018/19. Txus Lahoz ja fa dos anys que és el mànager esportiu de la secció de futbol sala del Barça i parla amb L’Esportiu per analitzar el moment de la secció i repassar la darrera temporada.

Se li ha girat feina. Les lesions li han trastocat els plans?
La lesió de Rivillos en l’últim partit de la final fa que no el tinguem fins al gener vinent i volem reforçar el perfil d’ala esquerrà perquè només tenim Joselito ara mateix. I també busquem la figura defensiva de tanca amb bona sortida de pilota, finalització i que es pugui barallar amb pivots de molta envergadura com Elisandro.
Aquí és on entren els noms de Boyis i Douglas?
No negaré que Douglas era la nostra primera opció, però té una lesió de llarga durada i l’hem descartat. Hem hagut de buscar un recanvi, que tampoc ha pogut ser. El tercer, tampoc. I seguim mirant. Encara hi ha diverses opcions. Boyis aportarà duresa defensiva, la defensa del pivot corpulent que comentàvem. Contra Ferrão ho va fer molt bé.
En què se centren quan fitxen?
Depèn de les necessitats. Estem al dia del mercat sud-americà, que és molt potent i ens hem posat molt al dia. Tenim contactes per ara i per al futur. A nivell nacional, també ens interessa que hi hagi jugadors contrastats i que coneguin la lliga. I no ens oblidem dels jugadors de la casa.
Tindrem algú més de la casa?
Directament del B no perquè creiem que és complicat. Necessiten fer la mili, esportivament parlant. Que marxin fora, juguin minuts, que es guanyin les garrofes i que, quan tornin, no vulguin marxar. Però dels que hi ha fora hi ha un possible retorn.
Han arribat a pensar en João quan ja tenia un peu fora del Barça?
Crec que João podria haver estat un any més al Barça. Els representants, a vegades, es mouen massa de pressa i les coses han d’anar amb més calma. Teníem una estructura de plantilla i ell no hi era perquè acabava el contracte. No m’agrada esperar perquè si li dius que no comptes amb ell al mes d’agost és una putada, però li vam demanar calma. Quan les coses van canviar ja havia signat un acord amb el Palma. Estem encantats amb ell, és un 10 com a persona però no va estar ben assessorat.
Com ha viscut tot el que ha envoltat el cas de Marc Tolrà?
No és una decisió de bon grat. Hem pres la decisió de canviar un jugador per un altre. Creiem que és el més convenient. Tothom pensa que és una decisió de l’Andreu Plaza, però tot passa per mi. És un cas estrictament esportiu.
És la decisió més difícil que ha pres?
He pres decisions que no són políticament correctes com la de Bateria o la de Rómulo, però amb el Marc hi ha una relació personal des que era cadet i conec la família. No és gens còmode. És molt complicat canviar peces quan una de les dues parts no ho vol. Però ho hem tancat amb el millor per a les dues parts i ell podrà rendir molt més en un ambient que no l’estressi tant.
També ha hagut de prendre decisions a la porteria.
La marxa del Paco Sedano em va tocar la fibra. L’estimo molt. Sempre m’ha ajudat i la seva decisió diu molt d’ell. S’ha esforçat moltíssim i s’ha dedicat a una cosa que ja tenia a tocar i decideix trencar amb tot perquè vol estar amb la seva filla.
El camí de la successió, però, ja estava marcat.
Tenir tres porters era un beneït problema. Des que el Paco va renovar, tots tres sabien el que hi havia. Tenim un calendari bèstia i llarg. Era assumible. Ara és un problema que algú se’t trenqui perquè amb Miquel Feixas estàvem coberts perquè tenia molt rodatge, però vam decidir que anés a Santa Coloma. Confiem en el Santi Sahuquillo tot i que no té tant rodatge amb nivell de primer equip. Però tenim una porteria espectacular.
Roger i Rafa López han jugat poc. Què n’esperen?
El Roger serà el gran fitxatge de l’any que ve. Tothom confia en ell, tant l’Andreu i el cos tècnic com jo. Començant la pretemporada i sense lesions, com li ha passat aquest any, ens serà de gran ajuda. I el Rafa és un jugador que forma part de les nostres files, no s’ha comptat massa amb ell però, en el dia d’avui, segueix amb nosaltres.
Ja fa dos anys que va agafar el timó. En la projecció que tenia, està on volia estar?
Sempre en vols més. Sobretot, títols. Però crec que no estem perdent el cap per això. M’agradaria estar millor però no em queixo. En la travessia del desert per intentar tornar la secció on es mereix, anem bé.
La temporada, com la valora?
Positivament. Hauríem pogut posar-hi la cirera de la lliga. Però, per petits detalls que a vegades no tots depenen de nosaltres, se’ns escapa. Jugàvem amb els millors dels últims cinc anys i ho hem tingut molt a prop. Com en la semifinal de la UEFA Futsal Cup. Però estem al mateix nivell. L’Inter només té la diferència que li suposa la tranquil·litat del campió. Els vam eliminar a la copa del Rei i vam guanyar un títol que ens dona calma per seguir.
S’emmirallen en ells?
No hem de mirar els altres per arribar on volem. Des del principi tenim una idea clara. Amb els nostres jugadors i estant molt a prop del mercat. No canviarem el rumb perquè els resultats no hi acompanyin ni per falta de títols. Això demostraria inseguretat. Volem seguir ferms amb la combinació de jugadors de casa i talent mundial. La gent del Palau s’hi sent identificada.
La renovació d’Andreu Plaza va en aquesta línia?
Si el canviés perquè no arriben els títols demostraria inseguretat. L’Andreu és una peça del projecte i té tota la meva confiança. Possiblement hi ha entrenadors millors que ell, però estic segur que, amb els seus coneixements –que en té molts– i el tàndem que fa amb el Miguel Andrés, no hi ha millor gestió del vestidor que la que ell fa. Aquí on és fa l’equip. Prefereixo tenir un gran equip que grans jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)