Waterpolo

FELIPE PERRONE

JUGADOR DE LA SELECCIÓ ESPANYOLA

“Si els partits són dinàmics, hi tindrem molt a guanyar”

“Estic gaudint molt. Estic molt agraït a la federació i a David Martín per donar-me aquesta oportunitat”

“Som un equip molt jove, però no ens hem de posar límits”

Jugar a les piscines Picornell sempre porta molt bons records i emocions. Tenim moltes ganes de començar a gaudir del torneig

Felipe Perrone (Rio de Janeiro, 1986) torna a la selecció espanyola després d’haver tancat la seva etapa amb el combinat brasiler, que tenia el punt culminant en els Jocs de Rio. El jugador de l’Atlètic Barceloneta aportarà experiència i clarividència a l’equip de David Martín, que avui inicia el seu periple en l’europeu de Barcelona contra Malta (22.15 h per Esport 3).

Com arriben al campionat?
Arribem amb moltes ganes. Penso que les Picornell són un escenari històric, molt bonic. Tots hem vist un munt de vegades la final olímpica del 92 i poder jugar en aquesta piscina, en què, a més, amb l’Atlètic Barceloneta vam quedar campions d’Europa, sempre porta molt bons records i emocions. Tenim moltes ganes de començar a gaudir del torneig.
Com ha anat la preparació?
Som un equip jove i des que em vaig incorporar a la preparació per a l’europeu hem tingut alts i baixos. De totes maneres, no ens hem de posar cap límit. Ens estem preparant i entrenant per lluitar per les medalles. En el resultat final influiran molts factors, però penso que anem pel bon camí, i amb molta il·lusió.
La mirada està focalitzada en els quarts de final?
Pensar en els quarts de final en aquest equip, ara mateix, és un error, perquè en el mundial de Budapest, per exemple, es va caure en els vuitens. S’ha d’anar pas a pas i si arribem als quarts, jugar sense cap complex. A més, amb un equip tan jove, posar aquesta pressió no és bo.
Com ha anat el canvi de la selecció brasilera a l’espanyola?
No m’ha costat. Tenia clar que havia de fer aquesta feina amb el Brasil. Per la part que em correspon, penso que va anar prou bé. Sempre he dit que tenia una identificació molt gran amb totes dues seleccions. He fet el que havia de fer i, en sorgir la possibilitat de tornar, només vull agrair a la federació i a David Martín que m’hagin donat aquesta oportunitat. Estic gaudint molt i no he tingut en cap moment el dubte de tornar a jugar amb la selecció espanyola.
El seu últim gran campionat amb Espanya va ser, precisament, el mundial del 2013 a Barcelona. Com ho recorda?
Vam acabar cinquens a les Picornell, i penso que és un bon moment per tornar-hi. Va ser una experiència única. Jugar a casa és molt especial, però crec que també té trampa i que s’ha d’aprendre a gestionar-ho. Som un esport minoritari i no estem tan acostumats a tenir tants mitjans de comunicació pendents de nosaltres. És un aprenentatge i si ho enfoquem de manera correcta, pot ser molt bonic.
En aquest cas, a vostè li toca ser el referent a la piscina.
Sí, sempre ens ha tocat una mica repartir el lideratge. A l’aigua, em toca controlar el ritme i, tot i que amb molts jugadors hem començat a jugar aquest any, la relació és molt sòlida, i gaudim molt.
Segur que el fet que hi hagi fins a nou jugadors de l’Atlètic Barceloneta també hi deu ajudar.
Sí, és un privilegi haver jugat durant uns vuit mesos amb molts jugadors del Barceloneta que són a la selecció i pràcticament no m’ha fet falta cap adaptació. I més treballant amb David Martín, amb qui també havia jugat. Només hem hagut de fer petits ajustaments.
Quines creu que són realment les aspiracions de l’equip espanyol?
El campionat és molt igualat i, a vegades, per mínims detalls es poden marcar diferències. Nosaltres tenim el nostre propi estil de joc, amb molt de dinamisme, no tan estàtic com els balcànics o els grecs. Aquest és el nostre camí. Si veniu a les Picornell i veieu un partit molt dinàmic, amb molt de moviment, és bo per a nosaltres. Si en veieu un de vertical, més basat en la força, ho tindrem molt complicat per competir amb rivals de 2 metres i 120 kg.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)