Ciclisme

Jofre Cullell, cinquè

Ciclisme. El corredor del Megamo obté a Vallnord el seu millor resultat en la copa del món, en el seu primer any sub-23, i ja apunta al campionat d’Europa, que va guanyar el 2017 com a júnior

Jofre Cullell (Santa Coloma de Farners, 1999) va aconseguir, ahir, el seu millor resultat en la copa del món d’XCO, en la cursa disputada a Vallnord. El corredor del Megamo Factory Team, setè en el seu debut en la categoria sub-23 aquest any en la segona cita del calendari, ja és el dotzè en la classificació general d’un campionat en què hi ha rivals amb tres anys més que ell i en la primera cursa de què no va competir, a Sud-Àfrica. El banyolí del PMRA Josep Duran va ser 57è en la cursa sub-23, l’italià Gerhard Kerschbaumer va superar Nino Schurter en l’elit masculina i la noruega de 45 anys Gunn-Rita Dahle Flesjaa va aconseguir el triomf en la cursa femenina, en què Clàudia Galícia (Megamo) va ser 41a i Sandra Santanyes (Olympia), 52a en el seu comiat de la copa del món.

“És el meu millor resultat. El primer any, cinquè i molt a prop del podi. Venia d’entrenar molt dur tot un mes i la setmana passada feia uns dies que havia baixat de l’estada en altura i encara em notava molt cansat dels entrenaments. Aquesta setmana, ja havia pogut recuperar millor”, va dir el campió d’Europa júnior l’estiu passat, en referència al seu 25è lloc set dies abans a la cursa de Val di Sole, també de la copa del món.

Jofre Cullell resumia la seva cursa: “He sortit de la tercera línia i en la primera volta he remuntat fins al 12è o el 13è. Després, en la segona, ja he pogut arribar al grup del davant i anar una estona el 3r. Fins que el francès que ha guanyat ha marxat sol. Després, ens hem quedat un grup i, quan anava lluitant pel podi, m’ha sortit la cadena i encara he hagut de tornar a remuntar.”. Joshua Dubau es va adjudicar el triomf, amb 1h24:07, i el també francès Antoine Philipp va ser segon a 18 segons. Filippo Colombo va completar el podi a 35 i un segon menys que Vlad Dascalu, mentre el colomenc entrava en solitari, a 54 segons del vencedor. “Ha valgut la pena”, posava en valor el corredor franquícia del Megamo sobre la seva preparació per a aquest segon tram de temporada, que va obrir a l’hivern amb el títol estatal sub-23 i el 14è en el mundial de ciclocròs. En BTT, va ser 15è absolut –millor català i sub-23– en la copa catalana internacional a Banyoles i 7è també en la general en la cursa de la Sea Otter.

“La preparació està pensada per al campionat d’Europa, a veure si puc estar al davant i a veure com va. És el primer any i s’ha de sortir a gaudir”, apuntava sobre les properes competicions, l’estatal i l’europeu. La copa del món té encara dues curses més, al Canadà –encara ha de decidir si hi anirà– i a l’Estat francès. “Amb esforç, no és tan lluny”, avisava sobre la possibilitat d’acabar el seu primer any sub-23 en el top-10 en la general de la copa del món.

Amb la selecció catalana, en la cursa de relleus

Jofre Cullell disputa, aquest cap de setmana que ve, el campionat estatal de BTT a Moralzarzal (Madrid) i, en la cursa de relleus, correrà amb Catalunya. Anna Villar, la seleccionadora catalana, va convocar el campió d’Europa júnior per córrer la cursa d’equips que, els darrers anys, ha dominat la selecció catalana amb el Megamo en la categoria júnior i Josep Duran en sub-23. El corredor de Tossa de Mar Dídac Carvacho disputarà els relleus amb Cullell i Mario Sinués, elit, i Magda Duran en categoria femenina. En la llista de la selecció catalana, de 14 ciclistes, hi ha també Guillem Cassú, bronze absolut en l’europeu d’ultramarató i campió de Catalunya sub-23 d’XCO.