Waterpolo

Espanya escalfa motors

Torneig masculí. La selecció dirigida pel barceloní David Martín i amb set catalans a les seves files va golejar Malta en el debut en el campionat d’Europa a les piscines Bernat Picornell

MALTA 4 ESPANYA 21

MALTA:Grixti; Gabarretta (1), Zammit (1), Steven Camilleri (2), Jordan Camilleri, Cousin, Abela, Spiteri, Plumpton, Bugelli.ESPANYA:López, Munarriz (3), Perrone (2), Fran (1), Minguell (2), Larumbe (1), Del Toro (2), Mallarach (1), Tahull (4), Bustos (1), Granados (4) i Cabanas.PARCIALS:1-4, 0-5, 2-8, 1-4.ÀRBITRES:Naumov (Rússia) i Kikalishvili.

Una golejada va servir de debut a la selecció espanyola a les piscines Picornell. La selecció del barceloní David Martín, amb set catalans a les seves files, va tenir un debut plàcid contra Malta, una selecció que només ha tingut una participació en la competició continental, fa dos anys a Belgrad, i en la qual no va obtenir ni un punt.

L’estrena va ser un fogueig per a la selecció espanyola i perquè entrés en calor sense angoixes. Curiosament, Malta es va avançar en el resultat, però Espanya va respondre amb deu gols seguits i va encarrilar la victòria. Fins al final es va dedicar a ampliar la diferència i obtenir una diferència de gols important amb vista a la classificació final.

Un estranger, a casa

Xavi Garcia es va estrenar a l’emblemàtic escenari barceloní defensant Croàcia, que no va tenir problemes per desfer-se d’Holanda (15-8). El català hi havia jugat en múltiples ocasions –amb la selecció espanyola i el seu club, el Jug Dubrovnik–, però ahir ho va fer per primera vegada lluint el casquet croat, que vesteix des del 2016, i va fer un gol.

Hongria, vigent subcampiona del món i la gran dominadora de la competició, es va desfer de Geòrgia amb facilitat (12-5) i aspira a continuar el seu idil·li amb Barcelona: on ha guanyat els mundials del 2003 i el 2013. Les altres seleccions favorites tampoc van fallar en el debut a Barcelona. Una de les que ho van tenir més ajustat va ser Montenegro, que va superar França per només dos gols de diferència (8-6). Precisament el conjunt francès serà el pròxim rival del combinat de David Martín.

L’europeu, una assignatura pendent

“Estem convençuts que lluitarem amb els millors equips, i això ens permetrà somiar amb estar a la final, per què no?, inclús guanyar-la”, havia comentat el seleccionador, David Martín, abans del debut. Si el combinat espanyol és capaç de complir els desitjos del tècnic barceloní igualarà o superarà el millor resultat de la selecció espanyola en un europeu. L’Espanya de l’època daurada es va penjar la medalla d’or en els Jocs Olímpics, també la de plata precisament a les piscines Picornell, i va guanyar dos mundials, però l’europeu se li va resistir, es va haver de conformar amb la plata d’Atenes, el 1991, i el bronze de Sheffield, dos anys després. Amb combinats diferents dels Ballart, Rollán, Estiarte, Sans i companyia, va guanyar el bronze a Roma l’any 1983 i a Belgrad el 2006.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)