Ciclisme

Exhibició alpina d’Alaphilippe

Ciclisme. El francès del Quick-Step aconsegueix un triomf de prestigi i demostra la seva força en la muntanya en una etapa en què Van Avermaet ha mantingut el ‘maillot’ groc

Julian Alaphilippe (Quick-Step) ha guanyat la primera de les tres etapes alpines del Tour, que s’ha disputat avui entre Annecy i Le Grand Bornand, amb un recorregut de de 158,5 quilòmetres. El francès ha coronat els dos últims ports abans de la baixada final, en una demostració de ciclisme de primer nivell.

La jornada ha començat amb la caiguda, entre d’altres, de Mikel Landa (Movistar) i Fernando Gavíria (Quick-Step) en la zona neutral d’Annecy. Després, quan encara no s’havia arribat al quilòmetre 30, un grup de 16 corredors s’ha escapat i més endavant s’hi han sumat quatre més, entre els quals el maillot groc. L’escapada ha anat prenent avantatge i ha coronat el Coll de la Croix Fry i el Montée du Plateau des Glières. En arribar al tram final de l’etapa, tres corredors han quedat despenjats i han estat 18 els fugats que han sobreviscut abans els dos últims ports de primera categoria.

Julian Alaphilippe ha començat aleshores a ser protagonista. Després de coronar el Coll de Romme, ha saltat a la recerca d’un triomf de prestigi, perseguit per Rein Taaramae (Direct Energy) i per Ion Izaguirre (Bahrain). Més enrrere, Greg Van Averamet (BMC) es resistia a perdre el lidertage en la cursa. Fora del seu terreny, el belga ha tingut un paper més que digne. Alaphilippe ha passat el primer també per l’últim port, el Coll de la Colombière, i s’ha exhibit en la baixada abans de guanyar l’etapa de manera brillant. Per darrera han entrat, primer Izaguire i Taaramae, a 1’34 i 1’40 respectivament i, després, Van Avermaet, a 1’44, que ha aconseguit mantenir el maillot groc. Per darrera seu segueix Thomas (Sky) i Alejandro Valverde (Movistar) és ara tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)