Munarriz lidera Espanya

Torneig masculí. El navarrès de l’Atlètic Barceloneta va marcar quatre dels set gols en el triomf de la selecció espanyola, que es disputarà la primera posició amb Montenegro divendres

Espanya 7 frança 4

ESPANYA:López Pinedo; Larumbe, Del Toro, Perrone (1), Fran, Munarriz (4), Bustos, Minguell, Tahull (1), Granados, Mallarach (1) i Cabanas.FRANÇA:Fontani, Olivon, Guillaume (2), Khasz (1), Canonne, Crousillat (1), Vernoux, Bachelier, Marion-Vernoux, Vanpeperstraete, Saudadier i Lepoint.PARCIALS:1-0, 4-1, 2-2 i 0-1.ÀRBITRES:Schwartz i Paoletti.

La selecció espanyola es jugarà l’accés directe als quarts de final divendres contra Montenegro en l’últim partit del grup B. Els dos equips han resolt positivament els dos primers partits de la fase de grups i qui acabi primer s’estalviarà una eliminatòria. La diferència de gols és favorable a Espanya i l’empat li donaria el primer lloc, una posició vital amb vista als encreuaments posteriors.

Ahir, el combinat que dirigeix el barceloní David Martín va superar França en un duel que va encarrilar, però no sentenciar, en el segon quart (4-1), gràcies a l’aportació dels jugadors de l’Atlètic Barceloneta Dani López Pinedo i Alberto Munarriz, autor de quatre dels set gols.

Més de sis minuts va necessitar la selecció espanyola per inaugurar el marcador. Va ser una canonada del director d’orquestra i executor de l’Atlètic Barceloneta, Felipe Perrone. Aquesta va ser l’única manera que van trobar els de David Martín de superar l’enteranyinat francès, que no se’n va sortir en les tres accions de superioritat, una dinàmica que es va mantenir. En la quarta expulsió, a l’inici del segon quart, Munarriz va eixamplar la diferència (2-0) i, a continuació, ell mateix va anotar dos gols més (4-0). Una acció magistral a la boia del jove gracienc Roger Tahull va suposar el cinquè gol. Els francesos van haver d’esperar gairebé setze minuts i desaprofitar quatre superioritats abans de batre un sòlid Dani López Pinedo just abans del descans (5-1) i van començar una tímida reacció que va obligar Munarriz a aparèixer una altra vegada per frenar-la (6-3) i trencar una sequera de gairebé vuit minuts. Blai Mallarach encara va tenir temps de fer pujar el setè gol i foragitar fantasmes.

Itàlia colpeja Hongria

Itàlia va passar la mà per la cara a Hongria (5-12) en un dels partits mes destacats de la segona jornada corresponent al grup A. Els italians van encarrilar la victòria amb un parcial inicial de 0 a 6 i els magiars van necessitar deu minuts per batre Marco del Lungo (1-6) i mai van fer perillar el triomf rival. Un dels jugadors més destacats va ser el francès nacionalitzat italià Michael Bodegas. Hongria, actual subcampiona del món, és la principal dominadora de la competició amb dotze títols, encara que l’últim data del 1999. Des d’aleshores sempre ha estat al podi, excepte el 2010, quan va acabar quarta. La resta de la jornada es va saldar segons les previsions. Sèrbia, vigent campiona d’Europa, es va desfer de Rússia (9-11), en un duel igualat.

ELS PROTAGONISTES

Ens assegura com a mínim el segon lloc. Hem estat bé i hem de treballar les superioritats
Blai Mallarach
jugador de la selecció espanyola
Estic content per la victòria, hem fet un treball important. Montenegro serà un rival complicat