Waterpolo

Més que el lideratge en joc

Torneig masculí. La selecció espanyola es juga contra Montenegro, la vigent subcampiona, el primer lloc de grup i la possibilitat d’accedir directament als quarts de final de l’europeu

La selecció espanyola es juga avui (22 h) contra Montenegro quelcom més que el lideratge del grup B de l’europeu. Un triomf contra el combinat montenegrí –en aquest cas també serveix l’empat– seria d’enorme valor per al futur de l’equip de David Martín en el campionat. Per una part, impulsaria els amfitrions entre els aspirants a lluitar per les places d’honor i, per l’altra, donaria el bitllet directe als quarts de final, sense haver de pagar pel peatge dels vuitens. El porter de la selecció espanyola Dani López Pinedo ja ho tenia clar abans de començar la competició i dimecres ho va reiterar després de la victòria contra França: “Saltar-te una eliminatòria és molt important perquè et pots relaxar mentalment. A més, en vuitens et pot tocar un rival dur, que et desgasti, i per això per nosaltres seria clau evitar-ho quedant primers. A priori, també t’assegura uns quarts de final més accessibles.”

Sigui com sigui, el combinat espanyol ha complert el guió en les dues primeres jornades del campionat. Després d’una estrena plàcida contra Malta (21-4), va elevar el nivell de les seves prestacions contra França (7-4) i ja està a punt per afrontar els grans reptes de la competició. “La clau és anar creixent”, subratllava el seleccionador David Martín. El conjunt estatal s’ha mostrat sòlid en defensa, però la seva assignatura pendent és millorar l’efectivitat en les accions de superioritat. “És cert que hem de millorar en aquest aspecte. Esperem que ho fem en els partits clau. En tot cas, hem estat molt bé en les jugades amb un home menys”, ressalta el tècnic barceloní. Respecte al rival d’avui, comenta: “Montenegro és un dels candidats a l’or. És un equip molt ben organitzat, amb molta qualitat. Serà clau estar molt bé en defensa i aprofitar les oportunitats que tinguem en atac.” Martín no dona excessiva importància als últims precedents contra Montenegro, aquest mateix estiu, en què Espanya va perdre tant en les semifinals de la lliga mundial (8-10) com en la pugna pel bronze en els Jocs Mediterranis de Tarragona (4-6). “L’equip estava en fase de preparació i ara estem en un punt òptim de forma. Esperem que ara els petits detalls es decantin pel nostre costat”, etziba el tècnic. El jugador de l’Atlètic Barceloneta Fran Fernández també pensa que aquest cop la victòria es pot decantar cap a la seva banda. “Els dos partits van ser igualats i nosaltres tampoc vam ensenyar totes les nostres cartes”, avisa en relació amb alguna jugada d’estratègia preparada per al decisiu partit d’avui.

Itàlia i Sèrbia, líders

Pel que fa als altres grups, sembla que Itàlia (A) i Sèrbia (D) tenen ben afermat el seu lideratge i avui tenen partits relativament accessibles contra Geòrgia i Eslovàquia respectivament. En el grup C, Croàcia i Grècia, empatats a punts, es jugaran el primer lloc en el partit d’avui (20.30 h), el penúltim de la jornada.

La clau és anar creixent. Hem d’estar sòlids en defensa i aprofitar les oportunitats en atac
David Martín
seleccionador espanyol
Saltar-te una eliminatòria és molt important perquè et pots relaxar mentalment
Dani López Pinedo
porter de la selecció espanyola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)