Esquí

Olmo Hernan posa en dubte les raons de Júlia Bargalló

La RFEDI va accedir a les peticions de l'esquiadora i va poder entrenar amb l'equip italià de velocitat

Entrenar amb l'equip italià de velocitat, disposar de 3 entrenadors per a un equip format per 3 dones i un pressupost de 300.000 euros invertits en 3 anys. Aquests són alguns dels al·licients, o condicionants segons com es miri, amb què s'ha trobat Júlia Bargalló en aquests darrers anys dins l'equip de competició de fèmines de la Federació espanyola.

Olmo Hernán, director esportiu de la RFEDI, preguntat per Diaridelaneu , ha explicat que no és cert que Júlia Bargalló s'hagi trobat sense prou suport per part de la federació, una de les raons de pes que va fer públiques dimarts passat per explicar els motius del seu abandó definitiu del món de la competició.

El director esportiu de la RFEDI ha senyalat que les dades a dalt esmentades són objectives i que el cert és que el nou aparell directiu encapçalat per May Peus es va trobar, l'octubre de 2014, amb un equip de noies sense recursos econòmics. "De seguida ens vam posar a treballar i vam aconseguir tres entrenadors pel primer any, dos pel segon, i altre cop tres per al tercer any" argumenta Olmo Hernan, un fet que demostra el compromís de treball i suport per part del nou equip directiu cap a l'equip femení.

Segons el director esportiu el compromís dels responsables de la Federació va ser que l'aportació econòmica per a nois i noies fos la mateixa i que els programes esportius fossin seriosos i es desenvolupessin al complet.

En aquest sentit Hernan explica que "el pressupost per aquests tres darrers anys ha estat de 300.000 euros i hem procurat accedir a tot els que ens han demanat". Sobre el cas concret de Júlia Bargalló especifica que el maig de 2017 "vam estudiar com millorar la seva especialitat, la velocitat" i que va ser a petició seva "que vam aconseguir que pogués entrenar amb l'equip italià B de velocitat" i que, per fer-lo, possible la RFEDI "va signar un acord de col·laboració amb la Federació italiana".

Sobre aquesta qüestió Olmo admet que no és gens estrany buscar acords amb altres Federacions internacionals "quan és possible fer-ho". Sobre aquest aspecte ho acredita el fet que un esquiador de fons està entrenant ara mateix amb l'equip noruec i que a finals d'agost un altre ho farà des d'Ushuaia amb l'equip búlgar.

Sobre l'evolució de Bargalló dins l'equip italià explica que "de bon principi dins l'equip italià, i fins a la tardor passada, va fer una preparació molt bona però quan va arribar l'hivern ja no, fins al punt de no complir amb els objectius i criteris que en el seu moment es van posar per escrit" i que són objectius que ella coneixia i assumia.

El director esportiu de la RFEDI assegura respectar, però no compartir, els arguments exposats via xarxes socials per l'esquiadora catalana i que han causat enrenou dins el sector. "Entenc que la Júlia està dolguda i decebuda. Són tres anys invertint molt de temps, s'ha sacrificat, i després de molts viatges s'ha trobat amb aquesta situació. És inevitable que li costi assumir-ho" ha comentat Hernan.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)