Atletisme

Raquel González, campiona estatal de 10.000 metres marxa

Atletisme. La mataronina ha aprofitat la penalització que ha patit María Pérez i ha guanyat la prova de la qual és plusmarquista estatal

La mataronina Raquel González ha guanyat aquest matí la prova de 10.000 metres marxa en els 98 Campionats d’Espanya, que se celebren a Getafe, amb un temps 43:37.95, aprofitant una penalització de la granadina María Pérez quan marxava destacada . Pérez ha hagut d’aturar-se un minut al “pit lane” (la zona habilitada per complir les penalitzacions per marxa irregular) quan assaboria la victòria en el penúltim quilòmetre i, en tornar a la pista, Raquel González i Laura García Caro, les seves companyes de fuga des del segon mil, ja l’havien avançat.

Les 18 marxadores han sortit a les 10.40 hores, sota un sol de justícia, i han cobert el primer mil a 4:24, dotze segons més lentes que quan Raquel González va batre, a Gijón, el rècord espanyol vigent (42:14.12), el 2016. La mateixa González encapçalava en el segon quilòmetre un trio que s’ha avançat a la resta, al costat de Maria Pérez i Laura García Caro. La meitat del recorregut l’han fet en 22:14 (un minut per sobre del parcial del rècord) i ja estava clar que no hi hauria plusmarca, però María Pérez ha aprofitat per imprimir un canvi de ritme que les seves companyes de fuga no han aguantat.

La prova era plàcida per Maria Pérez quan, en el penúltim quilòmetre, els jutges la l’han penalitzat amb un minut de parada al “pit lane”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)