Ciclisme

Fraile guanya l’etapa del Tour i Thomas segueix líder

Ciclisme. El basc de l’Astana ha sabut atacar en el moment just per prendre el triomf a Jasper Stuyven

Omar Fraile (Astana) ha guanyat la catorzena etapa del Tour de França, de 188 quilòmetres, que s’ha disputat avui entre Saint Paul Trois Chatteaux i Mende. El corredor basc ha sabut mesurar molt bé el moment en què havia d’atacar, en el final de l’ascensió a la Cote de la Croix Neuve, i li ha robat la victòria al belga Jasper Stuyven (Trek).

Molt aviat, en l’inici de l’etapa, els talls de vent han acabat trossejant el gran grup. Així ha estat com s’ha format l’escapada del dia, en la qual hi havia, a més del guanyador de l’etapa i de Stuyven, Sagan (Bora), Calmejane (Direct Energie), Izagirre (Bahrain), Caruso, Van Avermaet (BMC), Alaphilippe (Quick Step) i fins a 32 ciclistes.

En arribar al Coll de la Croix, a 62 quilòmetres del final, Izagirre ha llençat un atac que li ha permès creuar el primer aquest port de segona categoria. El basc avantatjava en mig minut el grup de fugats i en onze al pilot. Més endavant se li han unit Stuyven i Slagter (Dimension Data). A 34 quilòmetres del final, el corredor belga del Trek s’ha escapat en solitari.

Izagirre i Slagter han estat caçats mentre Stuyven encapçalava la cursa en l’ascensió a la Cote de la Croix Neuve, prèvia al descens final de l’etapa. Omar Fraile, però, l’ha atrapat en els últims metres, gracies a una arrencada sensacional, i ha passat primer pel cim i, després d’un ràpid descens, per la meta final. Venint com un coet des del darrera, Julien Allaphilippe ha pres la roda de Stuyven i ha acabat segon en l’etapa.

En la general, Geraint Thomas (Sky) continua portant el ‘maillot’ groc, tot i que Primoz Roglic (Lotto) ha aconseguit restar-li set segons, a ell, a Tom Dumolin (Sunweb) i a Chris Froome (Sky). Pel que fa a la resta de favorits, Nairo Quintana (Movistar) ha perdut 17 segons respecte del líder, mentre que els seus companys d’equip Alejandro Valverde i Mikel Landa han perdut 37.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)