Més esport

“Cada dia que passa és una nova oportunitat”

Triatló. Carol Routier comença a entrenar-se i afirma que d’aquí a un mes o un mes i mig espera estar treballant amb normalitat les tres disciplines

“Estic contenta i motivada per seguir millorant i avançant respecte a les meves lesions. Cada dia que passa és una nova oportunitat per ser millor que l’anterior”, va dir Carol Routier (Banyoles, 1990), al portal Triatlón Noticias. La banyolina afirma que coincidint amb els tres mesos del greu accident que va tenir el dia de Sant Jordi, just el dia que complia 28 anys, ha començat a entrenar-se: “Fer bicicleta estàtica, m’ho van recomanar pel genoll. I posar-me a l’aigua per començar a moure el braç.” “Estic tornant als entrenaments i espero estar treballant amb normalitat les tres disciplines d’aquí a un mes o un mes i mig”, explica l’única triatleta catalana que ha competit en uns Jocs, fa dos estius, a Rio de Janeiro.

“Estic centrada a recuperar-me bé i no em poso una data per tornar a competir. Tot i així, estic fent tots els possibles per tornar com abans millor”, va explicar Carol Routier en aquesta darrera entrevista publicada al lloc web especialitzat. Una filosofia que ja va apuntar en l’entrevista publicada per aquest diari el 23 de juliol, la data en què es complien els tres mesos de l’atropellament frontal de què va ser objecte quan feia la volta al Collell: “La veritat és que realment ningú m’ha donat cap data concreta. L’operació de l’espatlla va ser realment complexa i també va implicar nervis. Això fa que mai puguis saber en quant temps es recuperarà aquest mateix nervi. Sé que no et poden dir un termini i, a més, cada persona és un món i un es recupera més ràpid, l’altre més lent... Sí que és veritat que cada dia puc fer més coses i, al final, ser i sentir-me independent per fer les coses diàries ja em fa sentir molt feliç. I això també suposa un gran avanç, per a mi.” Una contusió toràcica, fractures en sis costelles, una clavícula, un omòplat i un pòmul, a més de múltiples ferides obertes van ser les conseqüències de la distracció del conductor.

La setmana posterior a la conversa amb L’Esportiu, la banyolina es va desplaçar a Edmonton per viure la cursa de les sèries mundials de triatló, una cita en què havia assolit el seu millor resultat fa tres anys, quan va ser quarta. Era el millor resultat de la seva carrera esportiva, en la penúltima cita de les sèries mundials de triatló. Aquell quart lloc va suposar la millor classificació històrica d’una triatleta estatal en el circuit de referència i, també, un pas de gegant per a Carol Routier per ser als Jocs de Rio l’estiu següent, quan va ser la millor en el sector de natació i va haver d’abandonar per avaria en el de ciclisme. A la ciutat canadenca, a la triatleta de Banyoles se la va poder veure en la retransmissió televisiva de la cursa masculina –era la seva primera aparició en públic, més enllà de les fotos de l’entrevista–, que va guanyar la seva parella Mario Mola per encarrilar el seu tercer mundial.

PRIMERS PASSOS

“Fer bicicleta estàtica, pel genoll. I posar-me a l’aigua per moure el braç”

LA COMPETICIÓ

“No em poso una data, però faig tots els possibles per tornar com abans millor”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)