Natació

Guillem Pujol, setè

Natació. El blanenc va fer el segon dels quatre relleus en la prova de l’europeu, resolta per la foto d’arribada

Guillem Pujol (Blanes, 1997) va acabar setè en la cursa de relleus mixtos de l’europeu, disputada al llac Lomond –a 23 quilòmetres al nord de Glasgow– amb una distància de 5 quilòmetres i 1.250 metres per a cada nedador. El blanenc del CN Mataró, campió estatal dels 10 quilòmetres i 12è en la prova dels 5 km en aquest campionat d’Europa en la qual s’havia marcat com a objectiu estar entre els deu primers, va fer el segon relleu de l’equip estatal després de Paula Ruiz i abans que Raúl Santiago i María de Valdés tanquessin la prova a 1:48 d’Holanda i Alemanya, que van estar separats només per 6 centèsimes de segon. França va completar el podi.

L’estratègia del director tècnic del conjunt estatal, Ricardo Barreda, va consistir a fer nedar els dos homes al mig dels relleus amb les dones en el primer i l’últim. “Al final no hem pogut fer-ho possible, sabíem que el bronze era un objectiu molt ambiciós. Hem fet una aposta agressiva a mitja cursa per arribar a la darrera posta amb opcions. De fet hem sortit els primers, però els rivals masculins estaven molt a prop i no ha pogut ser. És el primer relleu que nedem en categoria absoluta i hem fet bons parcials”, va explicar Barreda en referència a una estratègia amb què volia lluitar per acabar com més amunt millor.

Guillem Pujol va tancar el segon relleu als 2,5 quilòmetres amb 26:37 i després de 13:23, un parcial més lent que el de Paula Ruiz (13:14). Espanya era llavors cinquena a un segon del conjunt britànic i l’italià –també amb dona- home–, i darrere França, primera, i Hongria, segona i que acabaria desqualificada abans de tancar el tercer relleu. Els únics equips que van fer nedar les dues dones primer van ser Holanda i Alemanya mentre la resta ho van fer amb dona i home, de manera successiva en tots els casos menys Espanya.

5.000 m relleus mixtos
1r. Holanda 52:35
2n. Alemanya a 0:00.06
3r. França a 0:11.7
4t. Gran Bretanya a 0:16.2
5è. Itàlia 0 18:1
6è. Rússia a 1:14.4
7è. Espanya a 1:48.7
8è. Eslovàquia a 6:11.1
Hongria DSQ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)