Atletisme

Guerrero, a Birmingham per fer de llebre de Muir

Atletisme. Serà l’única catalana en aquesta prova de la Diamond League i tindrà l’objectiu d’ajudar la recent campiona europea de 1.500 m a baixar dels 2:30 en la distància de 1.000 m

Esther Guerrero serà l’única atleta catalana que avui participarà en la Diamond League de Birmingham. La banyolina competirà en la distància de 1.000 m, però amb la funció de fer de llebre de la britànica Laura Muir, que ha reclamat els seus serveis amb l’objectiu de baixar dels 2:30. Muir, recent campiona d’Europa dels 1.500 m –prova en què Guerrero va acabar onzena–, té una millor marca en aquesta distància de 2:31.93, aconseguida el 2017 en pista coberta justament a Birmingham. El millor registre d’aquest any el va aconseguir la sud-africana Caster Semenya en 2:31.01 i el rècord del món (2:28.98) està en possessió de la russa Svetlana Masterkova des del 1996.

“Vaig a fer de llebre fins als 600 o 700 m a ritme de 2:30”, explica la banyolina, que se sent honorada de complir aquesta tasca per a una de les atletes amb més projecció del moment: “Ja vaig córrer en la Diamond League de Birmingham l’any passat. L’atletisme es viu molt a Anglaterra, on és un dels esports reis. En principi volia córrer la cursa, però la llebre que hi havia al final no vindrà i m’ho van oferir a mi. Em va molt bé per preparar els campionats Iberoamericans. També serà una bona experiència perquè em donarà a conèixer per la popularitat de Muir.”

Guerrero agafarà demà mateix un vol de tornada –la prova és a les 16.24 h– i dilluns té previst volar fins al Perú per participar en els campionats Iberoamericans, amb els quals tancarà la temporada atlètica. Prendrà part en la distància de 800 m, que es disputarà amb final directe dissabte que ve.

CLAUSURA

Guerrero tancarà la temporada la setmana que ve en els campionats Iberoamericans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)