Esports de muntanya

“El Mont Blanc s’ha convertit en un parc d’atraccions”

Muntanya. L’alcalde de la població que acull l’inici de l’ascens critica l’aglomeració de gent que vol fer el cim i els “urbanites que no entenen que a l’alta muntanya hi ha regles”

El Mont Blanc va acollir el retorn de Kylian Jornet a la competició i és un cim molt popular. Massa i tot veient la destripada de l’alcalde de Saint Gervais les Bains, el municipi on s’inicia l’ascens. “Fa 15 anys que demano que es reguli l’accés al Mont Blanc, que s’ha convertit en un ascens d’urbanites, de turistes que no entenen que a l’alta muntanya hi ha regles. El Mont Blanc s’ha convertit en un parc d’atraccions.”

En declaracions a Le Parisien, Jean-Marc Peilleux posa d’exemples dels excessos que pateixen com el grup de letons que fa uns dies portaven una asta de deu metres d’altura on volien posar la bandera del seu país o un turista que va posar la tenda de campanya en el cim. L’alcalde alça la veu per aquests episodis i altres de pitjors que s’han viscut en els darrers dies a la famosa muntanya. “No sé si s’ha arribat al súmmum de la manca de respecte. Hem viscut actituds i gestos inadmissibles. En 15 d’agost un guia va rebre un cop de puny d’un grup de vuit persones d’Europa de l’Est perquè no es va aturar per deixar-los passar, tot i que una cordada que està fent l’ascens sempre té prioritat. Un altre va rebre una empenta de quatre espanyols mal encordats i descontent perquè els avançaven de forma irregular.” No són els únics exemples que posa, així com les crítiques als falsos guies que actuen sense assegurances de responsabilitat civil. “La meva experiència em mostra que la prevenció no desanima als inconscients.” Les autoritats tampoc li han fet cas després que demanés que del 5 al 14 d’agost es posposessin els ascensos pels importants despreniments de pedres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)