L’or s’escapa, bona és la plata

Waterpolo. La selecció espanyola juvenil, amb deu catalans, va perdre la final del mundial contra Grècia i va ser la subcampiona. Un mal segon quart va obligar a buscar la remuntada

ESPANYA 8 GRÈCIA 9

ESPANYA:Aguirre, Sanahuja (6), Asensio, Prieto, Linares, Coloma, Bertran (1), Echevarria (1), Montes, Frigola, Alegre, Alcón i Victor Garcia (p.s).GRÈCIA:Manthogiannis, Alamanos, A. Chalyvopoulos (1), Kalogeropoulos (3), Kovrouvanis (1), Kechalaris, Braime (1), Grammatikos (1), I. Chalyvopoulos, Pateros, Papanikolau (1), Dimou (1) i Piovan (p.s).PARCIALS:3-3, 1-4, 3-2 i 1-0.

La gran actuació de la selecció espanyola juvenil en el mundial d’Hongria no es va veure recompensada amb el títol però la medalla de plata és un gran resultat. Espanya, amb deu jugadors catalans, va perdre la final contra Grècia per un mínim 8-9, en un partit molt disputat, i en moltes fases també ajustat. Un mal segon quart del conjunt estatal els va obligar a buscar la remuntada en la segona meitat del partit i van estar a punt d’aconseguir-la.

Els grecs van fer un bon inici de partit i es van situar amb un 1-3, que el conjunt estatal va anivellar al final del primer quart (3-3). En el segon període la selecció espanyola no va estar encertada i no va poder superar la bona defensa de Grècia, que es va mostrar molt encertada en les jugades d’home de més i amb un parcial d’1-4 va arribar al descans amb tres gols d’avantatge, 4-7. S’havia de remuntar i ho van intentar des de l’inici. El combinat estatal va millorar en defensa i en atac es va trobar un inspirat Bernat Sanahuja, que va marcar els tres darrers gols d’Espanya, sis en tot el partit. El 8-9 va arribar quan quedaven 4:53 per al final i Espanya va tenir un parell d’accions per empatar però no ho va aconseguir, i va ser subcampiona.

El combinat estatal va estar format pels catalans Unai Aguirre, Roger Echevarria i Guillem Frigola (CN Barcelona), Sergio Prieto, Pau Linares i Víctor Alegre (Atl. Barceloneta), Bernat Sanahuja (CN Terrassa), Oscar Asensio (CN Horta), Joan Coloma (CN Sant Andreu) i Lluc Bertran (CN Mataró). Van completar l’equip el gallec Oscar Montes (CN Barcelona), Ivan Alcón (Real Canoe) i Víctor Garcia (Helios).