Atletisme

El canvi d’aires de Mullera

Atletisme. El lloretenc anuncia els seus plans –després de la decisió de continuar competint–, que inclouen entrenar-se amb Josep Carballude

Àngel Mullera (Lloret de Mar, 1984) té plans per a les dues pròximes temporades un cop anunciada la setmana passada la decisió de no retirar-se, després d’obrir un període de reflexió al mes de juliol, quan les lesions van fer que tanqués la temporada sense ni tan sols haver competit en la disciplina en què va ser bronze europeu el 2014: els 3.000 m obstacles. “L’objectiu és estar bé i competir al més alt nivell per tal d’arribar el 2020 als Jocs Olímpics. No serà fàcil”, exposa Mully, que es posarà a les ordres del palamosí Josep Carballude i que competirà també en la disciplina de duatló de carretera a l’hivern.

“És canviar el xip, buscar noves motivacions. Que no vol dir que no faci algun cros del circuit gironí o alguna prova de ruta com la cursa dels Nassos. O el campionat de Catalunya de cros... Però sense que sigui específic. No ho entrenaré, ho enfocaré al campionat d’Espanya de duatló, que és a l’abril. I fer-ho el millor possible”, explicava Mullera amb referència a un dels canvis que des que es va plantejar el seu futur tenia clar que havia de fer, el cicle hivernal. “Tinc la sort que a Lloret i Tossa hi ha molta gent que surt en bici i és una de les coses que m’han fet decidir. I que necessitava un canvi”, argumentava respecte al calendari.

Significatiu

“Necessitava un canvi de tot. I molt bé amb l’Isidro [Giménez], que és el meu entrenador i no ens desvinculem. A l’estiu en Josep i l’Isidro col·laboraran pels obstacles perquè en Josep no n’ha tingut mai cap [d’obstaculista] i ho necessita, que segurament se’n sortiria... Però tampoc em vull desvincular de l’Isidro, que és el millor entrenador d’obstacles a Espanya. I en Josep quan en vam parlar ho va dir, que no volia que es desvinculés”, diu Mullera amb referència al canvi d’entrenador, que viu amb il·lusió per posar-se a les ordres del tècnic que va dur Adel Mechaal als Jocs de Rio i, alhora, amb agraïment a qui el va dur a ell mateix als de Londres.

“Necessito canviar el sistema, pels anys que em queden fer alguna cosa diferent. I en Josep ha demostrat que els seus atletes arriben sempre molt bé a la cita important”, afirma Mullera respecte al motiu que el du a fer el canvi. I en posa un exemple: “Aquest any portava la Montse Mas i amb 39 anys ha fet marca en 3.000 i 1.500 i ha estat campiona de Catalunya de cros i setena en l’estatal en 1.500.” “No busco marques personals. Busco una manera de treballar que em pot anar bé. I la relació que tenim, de fa molt i molt temps, és molt bona. Quan ell portava l’Adel, o amb en Jaume Quintana, vam fer entrenaments junts”, explica sobre la seva relació amb el que ja serà el seu entrenador. “Tenim molta confiança i segurament hi ha entrenadors bons, però si buscava algú altre volia que fos una persona similar i de confiança. No igual perquè amb l’Isidro són molts anys i ell mateix m’ho va dir: necessitava un canvi d’aires”, hi afegeix.

Vida nova

Aquest mes que ve Àngel Mullera començarà a preparar la temporada atlètica del 2019, el principal objectiu de la qual és més tard que mai, al setembre, perquè el mundial és a Qatar. “Serà una temporada estranya, com a molt començarem els obstacles al maig. Has de tenir els objectius de la mínima i quan fer-la molt ben planificats. Començar a afinar bé, i és un dels punts que fa que confiï en en Josep perquè els seus atletes sempre arriben bé a les grans competicions”, afirmava el lloretenc, que continuarà fent el gruix dels entrenaments al costat de casa, com tota la vida. “Ja m’agradarà, anar allà amb l’Annasse [Mahboub] o en Santi [Catrofe] i entrenar amb el grup. Un canvi d’aires. Però amb en Jonathan també seguiré entrenant molt aquí”, exposava Mullera, que anirà a Calonge o Palamós amb el grup de Carballude.

“Sobretot l’objectiu és estar bé i competir al més alt nivell per tal d’arribar el 2020 als Jocs Olímpics. No serà fàcil però si estic al nivell que crec que puc estar, sempre he dit que puc ser un dels tres atletes de la selecció per anar al campionat internacional. Després, en esport, et pots trobar bé o malament i et poden guanyar”, sentenciava l’atleta, encara en procés de recuperació de la darrera lesió, al soli. “Em vaig trobant millor, vaig en bici i em trobo molt millor. Segurament la setmana que ve començaré a fer alguna sessió de córrer, però l’important és arribar a l’estiu. L’hivern no m’obsessiona”, hi afegia.

Al mateix club

“No puc canviar el club del meu poble de tota la vida. N’he parlat amb Manel Fernández i també ho veu bé. Les dues persones més importants per a mi en el món de l’atletisme són Isidro i Manel, que m’han ajudat molt”, diu Àngel Mullera amb referència al president del CA Lloret, club en el qual continuarà. “M’han donat més del que em pensava. Però aquest parell d’anys són de canvi; en Josep també està molt motivat i per això vull acabar la meva carrera amb ell i juntament amb l’Isidro, que ens ajudarà”, explica Mully sobre els canvis, que no impliquen l’entitat selvatana.

LA MOTIVACIÓ

“Necessito fer una cosa diferent. Els atletes d’en Josep arriben sempre molt bé”

EL GRAN OBJECTIU

“Estar bé i competir al més alt nivell per tal d’arribar als Jocs del 2020”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)