Futbol sala

De casa i ben avinguts, la fórmula per anar endavant

Futbol sala. El Barça i l’Industrias comencen el camí en la lliga després d’un estiu de retocs per conjurar grups forts que ajudin a assolir uns objectius que fa uns anys que es resisteixen

En els entrenaments del Barça Lassa i l’Industrias Santa Coloma s’hi respira bon ambient des que va començar la pretemporada 2018/19. O això relaten els seus protagonistes, que asseguren tenir moltes ganes de començar la lliga. “Hem aconseguit unir molt el grup durant la pretemporada. Els nous fitxatges han arribat amb moltes ganes de treballar, el club ha tornat a l’essència del treball amb gent de la casa i estic segur que aquest any no patirem les angúnies de la temporada passada”, resumeix David Àlvarez, capità dels colomencs. Des de l’entorn blaugrana, coincideixen a dir que les noves incorporacions han dut molt bon ambient dins un grup que, després de la consecució de la copa del Rei el curs passat, viu més alleugerit dins la cotilla que suposa l’obligatorietat de guanyar-ho tot. El Barça i l’Industrias inicien aquest cap de setmana la lliga amb la voluntat de fer un salt endavant. Cadascú dins del seu entorn, les seves capacitats i les seves perspectives.

Rutina per trencar

Els blaugrana anhelen trencar la dinàmica dels darrers cinc anys, en què l’Inter ha acabat guanyant la lliga. Les dues darreres, ja amb el projecte d’Andreu Plaza en marxa, en un darrer assalt de la final disputat a Madrid. “Potser no hi hem donat la importància que realment té, però enguany ens marquem com a objectiu prioritari acabar primers la lliga regular i així poder tenir el factor pista a favor en una hipotètica final”, va comentar ahir el tècnic. La direcció esportiva ha canviat quatre peces, canvis de perfils iguals. Sergio Lozano agafa el relleu en la capitania que regentava Paco Sedano, i Dídac, Adri Ortego –tots dos fets a la casa–, Boyis i Arthur suposen una alenada d’aire fresc en un vestidor que aspira a destronar els madrilenys en una lliga de màxima exigència. “És molt complicat sorprendre, però veurem un Barça amb més arribada i millor sortida de pilota. L’aspecte defensiu seguirà sent primordial i també hem canviat jugades d’estratègia”, va analitzar Plaza.

A poc a poc i bona lletra

Des de Santa Coloma s’encarreguen de marcar-se petits traços a curt termini. “Els objectius ens els marcarem sobre la marxa perquè la temporada passada ens van sobrepassar abans de començar”, va comentar fa uns dies el capità. Des de l’entorn de l’Industrias s’ha catalogat el curs de l’any passat de “fracàs” i el rentat de cara d’aquest estiu ha de servir per tornar a mirar als llocs de copa d’Espanya i play-off. Els colomencs, que a mig curs emigraran a Badalona per la reforma del seu pavelló, han de tornar a fer dela seva pista un fortí. Per això, s’han reforçat amb figures de casa, que coneixen l’entitat i que “recuperen l’essència que sempre havia tingut el club”, va sentenciar Vicenç Garcia, el president, fa uns dies. La fórmula sembla clara i demà, en el debut contra El Pozo, ja es pot aplicar.

Una estrena de retrobaments especials

El Barça Lassa s’estrena avui (21.15 h, Esport 3) en la lliga contra l’Aspil Vidal Ribera Navarra, en el primer dels tres partits de lliga seguits que jugaran els blaugrana al Palau. El conjunt navarrès sempre és un os dur de rosegar pel seu perfil de joc de quatre ben treballat. “Són joves però tenen les coses molt clares i són, potser, l’equip més estructurat de la competició”, va comentar ahir Andreu Plaza. En la plantilla del Ribera Navarra, hi figuren tres jugadors fets a can Barça; Sergio González, Sepe i Ferran Plana. Aquest últim és el germà de Dídac, el porter d’Arenys fitxat aquest estiu pel Barça que avui es podria estrenar en lliga davant la seva nova afició. A més, Joselito i Roger jugaran contra el seu exequip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)