Or a Funchal

Waterpolo. La selecció espanyola, amb dotze catalanes, supera amb autoritat Rússia (8-12) en la final de l’europeu júnior

La selecció espanyola, amb dotze catalanes, es va apuntar un altre èxit aquest estiu amb la consecució del títol europeu júnior en vèncer amb autoritat en la final contra Rússia (8-12), disputada a Funchal, la capital de Madeira. L’equip de Jordi Valls i Pau Cardenal sempre va portar la iniciativa i en el segon quart va elevar la pressió defensiva, que va acabar ofegant les aspiracions del conjunt rus. En aquest sentit, va resultar clau el gol d’Alejandra Aznar a un segon del descans, que obria una escletxa de 3 gols (4-7) i a la llarga seria determinant. El combinat espanyol va resistir l’intercanvi de cops i va abordar els últims 8 minuts amb 4 gols de diferència (6-10). El conjunt de Valls va saber jugar amb el resultat a favor i la capitana, Paula Leitón, va signar el definitiu 8-12.