Més esport

Els Jocs minvants

Olimpisme. Sapporo també cau de la llista de ciutats aspirants als Jocs d’Hivern del 2026 per culpa del terratrèmol de fa dues setmanes

Els Jocs Olímpics d’hivern del 2026 continuen donant maldecaps al Comitè Olímpic Internacional (COI). Ahir va confirmar que no inclourà la ciutat japonesa de Sapporo en la relació de candidates a organitzar l’esdeveniment després d’analitzar les conseqüències en la zona del terratrèmol del 6 de setembre passat, que va tenir un balanç de víctimes de 44 morts i 660 ferits. Abans de Sapporo ja havien renunciat en els últims mesos als Jocs del 2026 les ciutats de Graz (Àustria) i Sion (Suïssa).

Aquestes podria ser que no fossin les úniques renúncies abans que s’anunciï el mes vinent les llista final de candidates. Calgary (Canadà) està pendent d’un referèndum per tirar endavant una candidatura amb possibilitats; el COI no veu clara l’aposta per Erzurum (Turquia) per la violació dels drets humans al país, mentre que les candidates europees Estocolm i Milà no tenen encara un suport polític explícit. De fet, a Itàlia els grups contraris reclamen un referèndum abans de presentar la candidatura.

Sapporo, que ja va ser seu olímpica d’hivern el 1972, intentarà lluitar pels Jocs del 2030, en què podria competir contra la candidatura Pirineus-Barcelona. La Generalitat, amb tot, no descarta definitivament demanar els Jocs del 2026 si la conjuntura és favorable, o sigui que al COI li convingui una seu en què totes les institucions implicades estiguin d’acord.

LA XIFRA

4
candidatures
són les que encara aposten clarament pels Jocs, però totes tenen problemes interns
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)