Tennis

La nova copa Davis de Gerard Piqué agafa forma

Tennis. França, Croàcia, els Estats Units i Espanya ja formen part de les divuit participants i l’organització vol convidar Suïssa si convenç Federer

El nou format de copa Davis aprovat per l’assemblea de la federació internacional l’agost passat i que ha impulsat l’empresa Kosmos, que presideix el jugador del Barça Gerard Piqué, va agafant forma. Ja s’hi han classificat quatre de les divuit seleccions que l’any vinent jugaran la 108a edició en una seu que encara s’ha de designar i que podria ser Madrid, que estrenarà el nou format i que aspira a ser la seu de la competició dos anys seguits. Es tracta de les semifinalistes de la darrera edició de la Davis clàssica, o sigui França, Croàcia, els Estats Units i Espanya. Dotze seleccions més sortiran d’una eliminatòria que se sortejarà el dia 26 –el sorteig es podrà seguir per la pàgina web de la federació internacional i per la seva pàgina de Facebook–, quan encara falta un any perquè arrenqui la primera edició, que encara no té cap data concertada però que es jugarà, òbviament, en el tram final de l’any. Els vuit guanyadors de les eliminatòries d’accés al grup mundial i els quatre finalistes de quarts perdedors d’aquesta temporada formen el grup de dotze caps de sèrie: l’Argentina, Bèlgica, la Gran Bretanya, Sèrbia, Itàlia, Alemanya, el Kazakhstan, la República Txeca, Suècia, Àustria, el Canadà i el Japó. S’enfrontaran a dotze seleccions que no són caps de sèrie: sis del bloc d’Europa i Àfrica, tres d’Amèrica i tres més d’Oceania. Deu d’aquestes seleccions ja estan confirmades: Suïssa, Hongria, Holanda, Rússia, Colòmbia, Xile, el Brasil, Austràlia, l’Índia i l’Uzbekistan. Les altres dues seran les vencedores de les eliminatòries Portugal - Sud-àfrica i Eslovàquia-Bielorússia. Els divuit participants, que seran agrupats en sis grups de tres en què els sis primers i els dos millors segons accediran a quarts, es completaran amb dues invitacions. Els organitzadors apostaran per Suïssa, sempre que això comporti la presència de Roger Federer, que s’ha mostrat crític amb el format.

LA DADA

El dia 26 d’aquest mes se sortejaran les dotze eliminatòries prèvies

Els francesos no volien el canvi

Ha transcendit que un dels punts de conflicte entre el president de la federació francesa, Bernard Giudicelli, i els jugadors de copa Davis del seu país és que el dirigent va donar suport a la proposta revolucionària de l’empresa de Piqué per alterar l’‘statu quo’ en la copa Davis. Segons publiquen mitjans francesos, els jugadors no van anar a saludar el seu president quan van segellar el triomf contra Espanya i tampoc no el van deixar entrar al vestidor. França és la vigent campiona després de derrotar Bèlgica al santuari de Lilla i jugarà del 23 al 25 de novembre la final de la darrera edició del format tradicional contra Croàcia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)