Hoquei sobre herba

Contra les de sempre

Hoquei sobre herba. El Club de Campo continua sent el rival a batre en la lliga de divisió d’honor que el Junior, l’Egara, el Terrassa, el Polo i l’Atlètic inicien demà

Totes les cases d’apostes donen com a favorit el Club de Campo per guanyar la lliga; com en les darreres temporades, en què les madrilenyes han guanyat set de les darreres deu lligues. Només la Real Sociedad –i la Complutense fa tres anys– va poder trencar la seva hegemonia la temporada passada basant la seva gesta en una defensa fèrria i una efectivitat demolidora. Encara cou la final a Sant Cugat. El Junior, subcampió dos anys seguits, anhela un títol que confirmi el bon nivell exhibit. Les santcugatenques han perdut peces importants, com ara la internacional Cristina Guinea, però s’han reforçat amb noms de molt nivell com per exemple els de Fernanda Flores i Maialen Garcia. “Ens donaran un plus de competitivitat i veterania a un grup molt jove”, comentava Carlota Petchamé, la capitana, fa uns dies abans del debut de demà (13 h) contra, precisament, el Club de Campo. També s’ha reforçat amb talent i competitivitat l’Egara, que ha recuperat Maria Tost. La jugadora internacional torna a casa després de dos anys a Alemanya. A més, d’Alemanya també arriba Sophie Willig, que també donarà consistència a l’equip egarenc. “Encara em queda molt per millorar però estem en bona dinàmica”, explica Andrew Wilson, el tècnic d’un Egara de qui s’espera un salt endavant aquesta temporada.

Qui va fer aquest pas l’any passat va ser el Polo. El conjunt barceloní, que ha perdut jugadores emblemàtiques com ara Olalla Piñeiro, mantindrà la columna vertebral que comanden Xantal Giné i Marta Segú, i donarà molt de pes a un grup de jugadores que pugen del juvenil. A més, l’holandesa Marlies Verbruggen i l’argentina Sofía Darnay estan cridades a ser el factor diferencial. El Terrassa, en constant evolució i reforçat amb Arola Ycart, vol fer un salt qualitatiu que l’acosti als llocs de privilegi de la lliga mentre que l’Atlètic, que ha fitxat tres noms de nivell –Sterre Deetman, Ekki Lemmik i Elisabeth Tamburro– necessita encerts per no passar les angúnies de les últimes temporades.

LA XIFRA

20
lligues.
Tot i no alçar-la el curs passat, el Club de Campo lidera el palmarès de la lliga.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)