Handbol

Mortensen exhibeix repertori

Handbol. L’extrem danès, letal en els contraatacs i efectiu des de la cantonada, demostra també la seva habilitat i fiabilitat en els penals en l’estrena de la lliga de campions al Palau contra el Veszprém

Quan al mes d’abril es va fer pública la tornada de Valero Rivera al Nantes, van ser moltes les mirades que es van dirigir cap a l’extrem danès Casper Mortensen, un jugador sota l’òrbita del FC Barcelona des de feia ja algunes temporades. La seva velocitat i la seva efectivitat de cara a gol, a més de ser un jugador relativament jove –28 anys–, el convertien en una peça molt cobejada per la nova filosofia de joc blaugrana, amb un ritme molt elevat i transicions defensa-atac rapidíssimes, pràcticament sense canvis. Mortensen arribava a Barcelona com a màxim golejador de la Bundesliga (198 gols en 30 partits) com a targeta de presentació i en poques setmanes ja ha demostrat que la seva adaptació va per molt bon camí i que pot ser un jugador fonamental en els esquemes de joc de Xavi Pascual.

El seu debut en la lliga de campions, a la pista del Rhein-Neckar, va ser més aviat discret, en la línia de gairebé tot l’equip. L’estrena al Palau Blaugrana, dissabte contra el Veszprém, ja va ser una altra història. El triomf del Barça (31-28) va ser una gran obra col·lectiva, però dins l’engranatge blaugrana l’extrem danès hi va tenir un paper destacat, i va ser el màxim golejador amb set dianes. La seva primera aparició en el partit va ser exquisida, un prodigi de talent, atreviment i determinació. Una vaselina precisa des del punt de penal davant la imponent figura d’Arpad Sterbik va fer aixecar l’afició de les seves localitats. L’extrem danès va exhibir una altra de les seves múltiples facetes i, tal com feia a les files del TSV Hannover, va ser aquest cop l’encarregat d’executar els llançaments des dels 7 metres. En anteriors partits, Aleix Gómez i Jure Dolenec havien tingut, bàsicament, aquesta responsabilitat. En aquest sentit, Mortensen va excel·lir perquè va transformar els quatre penals que va intentar. A Sterbik no li devia fer gens de gràcia perquè en el segon penal va fer servir la mateixa tàctica, fent voleiar mansament la pilota per sobre de l’allargada ombra del gegant de Senta. El tercer, amb Roland Mikler sota els pals, i el quart, altre cop davant Sterbik, els va transformar per la part baixa de la porteria. Les altres tres dianes van ser fruit de bones connexions des de l’extrem amb els jugadors de primera línia, el seu compatriota Lasse Andersson i l’asturià Raúl Entrerríos, i d’un contraatac aprofitant una gran assistència de Gonzalo Pérez de Vargas. En definitiva, una bona mostra del seu repertori ofensiu. En la lliga Asobal i després de tres jornades, el jugador de Copenhaguen s’ha erigit en el màxim golejador de l’equip amb 21 dianes, al davant del sabadellenc Aleix Gómez, que n’ha fet 19.

Procés d’adaptació

Des de l’extrem esquerre, Mortensen és el complement ideal d’Aitor Ariño, el jugador més aplicat i que millor sap interpretar la defensa 5-1, que tants bons resultats li està comportant a Xavi Pascual en aquest inici de curs. Aquesta tasca d’Ariño, més fosca, resulta determinant per començar a gestar des de la defensa el joc d’atac blaugrana. De les cinc incorporacions, Mortensen és segurament, amb Fàbregas i Petrus –els altres són el porter Möller i el lateral Duarte–, el que millor s’ha adaptat als esquemes de joc del Barça. En tot cas, Pascual no té cap queixa. “Els nous estan complint el que havíem marcat. El temps d’adaptació es tracta que sigui el mínim possible i penso que ja estan adaptats perfectament a la dinàmica del grup i això és el més important. Dins del joc del grup, pràcticament no es nota qui és nou i qui no ho és perquè també els ha beneficiat el fet d’haver canviat una mica la nostra manera de jugar, i per això som tots una mica nous. Crec que no s’han de comparar els vells i els nous, hi ha una única plantilla”, remata l’entrenador blaugrana.

ATREVIT

Mortensen va clavar dues vaselines de penal a Arpad Sterbik

Dika Mem, en el set ideal

El lateral francès Dika Mem, en la línia del curs passat, continua rendint a un altíssim nivell en la primera línia del Barça. Contra el Veszprém, a més dels sis gols, va ser escollit en el set ideal de la jornada. Completen l’equip: Ivan Pesic (Brest), com a porter; David Mandic (Zagreb), extrem esquerre; Richard Bodo (Pick Szeged), lateral esquerre, Luka Cindric (Kielce), central; Lasse Svan (Flensburg), extrem dret, i Bjarte Myrhol (Skjern), pivot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)