Rugbi

El Barça de Sergi Guerrero comença trepitjant fort

Rugbi. Després d’aixecar la Supercopa catalana, els blaugrana han iniciat la lliga guanyant, a casa, l’Hernani i conquerint el camp del poderós VRAC Quesos Entrepinares, l’actual campió

Debutar en la banqueta del FC Barcelona heretant un equip que ha fet la millor temporada de les últimes tres dècades no és un repte menor. Ho sap bé Sergi Guerrero, que va ser jugador blaugrana fins fa ben poc i que, contra tot pronòstic, aquest estiu ha ocupat el lloc de Tomy García. De moment, però, els resultats l’estan acompanyant. “Sempre és millor començar bé, però queda molt. Estem contents i esperem continuar igual”, comenta, prudent, el jove tècnic a aquest diari. El cas és que el curs 2018-19 ha començat amb un interessant ple de tres victòries en tres partits per al Barça. La primera, el 8 de setembre, en la Supercopa catalana, a Olot, en una notable actuació contra la Santboiana (17-21). Les altres dues, en l’arrencada de la lliga: l’Hernani va caure a La Foixarda el 16 de setembre (19-12) i, diumenge passat, el campió, VRAC Quesos Entrepinares, va patir una sorprenent urpada blaugrana a casa seva (22-37).

Feia sis anys que el gegant de Valladolid no queia al Pepe Rojo, descomptant els derbis amb l’altre gran del rugbi estatal, el SilverStrom El Salvador. El mèrit de la victòria que va aconseguir fa tres dies el Barça és, per tant, enorme. “Van anar passat els minuts i continuàvem vius, mantenint la tensió competitiva. En la segona part vam defensar molt bé, sense cometre faltes, recuperant pilotes, i vam tenir l’oportunitat de posar-nos al davant. Ells van començar a dubtar i, al final, ens vam emportar el partit”, explica Sergi Guerrero. “Són cinc punts de gran valor, guanyats en un camp molt difícil. Segurament, recordarem aquest resultat més endavant. Però ara ja estem pensant en el partit de diumenge que ve, contra la Santboiana”, afegeix l’entrenador blaugrana.

La victòria sobre el VRAC suposa també una gran empenta en la copa, perquè el Barça es juga, en els partits de la primera volta contra aquest equip, i contra el Complutense, la classificació per a la semifinal d’aquesta competició. “Sabíem que el partit era doblement important, però quan l’estàvem jugant competíem només per guanyar-lo. Va ser després que vam recordar que també havíem guanyat en la copa. Compte, però, que encara hem de rebre el Complutense”, comenta Sergi Guerrero, tocant de peus a terra. En la mateixa línia, el tècnic es nega a reconèixer que el principal objectiu d’aquesta temporada sigui el play-off. “No és ben bé cert que aquest sigui el nostre objectiu. Ara bé, si tenim l’oportunitat de ficar-nos en les eliminatòries, ens hi deixarem la pell”, sentència.

CONTRA EL VRAC

Ens vam mantenir vius i, a la segona part, vam defensar bé. Ells van dubtar i ho vam aprofitar
Sergi Guerrero
ENTRENADOR DEL FC BARCELONA

Diumenge, derbi contra la Santboiana

El primer derbi de la temporada arriba aviat, en la tercera jornada. Diumenge que ve, a dos quarts d’una del migdia, el Barça rebrà la UE Santboiana a La Foixarda. Serà el segon partit que els blaugrana juguen com a locals en aquest escenari, mentre les malmeses instal·lacions de La Teixonera es posen a punt. La condició de local, l’últim precedent en la Supercopa catalana i els resultats en les dues primeres jornades de la lliga de divisió d’honor -dues victòries blaugrana per dues derrotes dels de Sant Boi, al camp de l’Ampo Ordizia i a casa contra El Salvador-, conviden a pensar que l’equip que entrena Sergi Guerrero és el favorit. El tècnic, però, no ho entén així: “Els seus dos primers rivals han estat molt complicats. Per altra banda, és cert que els dos últims derbis els hem guanyat nosaltres, però si mirem el que ha passat els últims cinc anys, ells són els favorits. Nosaltres hem de preparar-nos molt bé per tal de ser competitius. I tot pot passar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)