Tennis

Comiat lluitat de Robredo

Tennis. L’olotí no apuntala el servei i cau per un doble 7-5 en els vuitens del Challenger Sánchez-Casal Mapfre contra el portuguès Pedro Sousa (5)

L’olotí Tommy Robredo va claudicar ahir contra el portuguès Pedro Sousa (5) per un doble 7-5 en els vuitens de final del Challenger Sánchez-Casal Mapfre en una jornada en què l’andalús Roberto Carballés (1), el màxim favorit i únic jugador situat entre els 100 millors del món del torneig, va superar el francès Johan Tatlot. Molt motivat pel fet de jugar “a casa”, el català va començar molt bé però els cops més plans de Sousa i la poca eficiència del seu servei el van acabar condemnant, tot i que en algunes fases es va albirar la possibilitat que protagonitzés una de les seves clàssiques remuntades.

El veterà Robredo, de 36 anys, va aprofitar perfectament dos errors amb la dreta creuada cargolada de Sousa –30 anys–i una deixada no reeixida per consumar el seu primer break favorable i encarrilar el primer set (3-1) però, malauradament i amb una doble falta inclosa, va perdre el seu servei en el joc posterior (3-2). El joc del gat i la rata va prosseguir amb un segon trencament de Robredo (4-2) en un marc de volatilitat absoluta. L’olotí va segellar el punt decisiu del sisè joc amb un passing paral·lel de revés marca de la casa i va cridar. Vet aquí, però, que en el setè joc el català va tornar a cedir el seu servei. Sant tornem-hi. Sousa va empatar (4-4). Robredo es va endur el servei en blanc (5-4) i el portuguès tampoc no va fallar (5-5). A més, va endur-se restant l’onzè joc d’un set esquizofrènic (5-6) i va tancar el parcial anotant-se els vuit últims punts de manera consecutiva (5-7) davant del desencís del garrotxí. Robredo va reaccionar amb orgull salvant tres pilotes de break en el primer joc del segon acte i va igualar un trencament en contra en el desè joc (5-5) quan semblava que podia enfilar el camí dels vestidors; però, irregular, no va poder consumar la remuntada i Sousa va sentenciar en la segona pilota de partit. Sousa es trobarà avui en els quarts l’argentí Marco Trungelliti (3) recent finalista la setmana passada en el Challenger de Florència.

Derrota de Khun

L’italià, de 27 anys i exalumne de l’acadèmia Sánchez-Casal, Lorenzo Giustino va donar la sorpresa relativa en derrotar la jove promesa de 18 anys Nicola Khun –nascut a Innsbruck i criat a Alacant– per 6-4, 4-6 i 6-1 en el partit matinal de la central. El seu rival avui en quarts serà l’espanyol Pedro Martínez Portero, que va batre el búlgar Dimitar Kuzmanov per 6-2 i 6-4.

Carballés (1), amb pas ferm

Roberto Carballés, jugador de 25 anys nascut a Tenerife però establert de ben petit a Granada, ha hagut de picar molta pedra per instal·lar-se en el top-100. És el 90è i va arribar a ser el 72è el febrer d’aquest any quan va guanyar el títol a l’ATP 250 de Quito. Avui se les haurà amb l’italià Alessandro Giannessi. El transalpí, que va eliminar el francès Kenny de Schepper, té 28 anys i és el 175è del món. L’altre encreuament de quarts el jugaran l’italià Filippo Baldi i el serbi provinent de la qualificació Miljan Zekic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)