La quarta Super Globe

Handbol. El Barça Lassa va derrotar el Füchse Berlín alemany en la final del mundial de clubs gràcies a una gran segona meitat en què va fer un parcial de 0-7 per trencar el partit

füchSe 24 BARÇA 29

FÜCHSE BERLÍN:Heinevetter (Semisch); Zakrisson (1), Wiede (2), Shmidt (1), Simak, Gojun i Elisson (5) –set inicial–; Holm (8), Lindberg (3, 1p), Jallouz, Reissky i Marsenic (4).BARÇA LASSA:Möller, Áleix Gómez (2), Dolenec (3), Palmarsson (2), Fábregas (2), Petrus (2) i Ariño (1) –set inicial–; N’ Guessan (1), Sorhaindo (1), Duarte (1), Victor Tomás (5), Mortensen (4), Raúl Entrerríos (1), Andersson (2), Mem (2) i Gonzalo Pérez de Vargas (p.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:3-4, 6-4, 6-5, 8-8, 9-11, 12-13 (descans); 15-15, 15-19, 16-24, 18-24, 21-26 i 24-29.ÀRBITRES:Gjedins i Hansen (Dinamarca). Van excloure Schmidt i Marsevic, del Füchse i Ariño, del Barça.PÚBLIC:900 espectadors en el Duhail Sport Hall de Doha (Qatar).

Per quarta vegada –segona de consecutiva– el Barça Lassa va guanyar la Super Globe, el mundial de clubs, que s’ha disputat a Qatar. Amb aquest nou títol els blaugrana ja en sumen tres en aquest inici de temporada, després de les supercopes catalana i espanyola. El Barça va defensar amb èxit el títol que havia aconseguit la campanya passada, i en la final es va imposar per 24-29 al Füchse Berlín alemany. El partit va ser molt anivellat en la primera meitat, però en l’inici de la segona els homes de Xavi Pascual van fer un parcial de 0-7 en set minuts i van trencar el partit.

En les últimes cinc temporades el Barça i el Füchse s’havien repartit els títols de la Super Globe, tres per als catalans i dos per als alemanys, i tots dos equips van sortir molt centrats en el partit amb ganes de tornar a guanyar aquest mundial de clubs. Els avantatges eren mínims per a un equip i per a l’altre, i com a màxim amb dos gols de marge. Els blaugrana van tenir problemes en atac en els primers minuts i després del 3-4 van estar nou minuts sense marcar cap gol fins que van aconseguir fer el 6-5. El porter Kevin Möller va mantenir l’equip amb les seves aturades en aquests minuts i va acabar la primera meitat amb un 40% d’efectivitat. Els blaugrana es van tornar a trobar ells mateixos en atac i van arribar al final del primer temps amb un mínim avantatge de 12-13.

Aturades de Möller

Els primers minuts de la segona part van ser com la primera, amb molta igualtat. Els alemanys es van posar a davant en el marcador, el Barça va respondre i es va arribar al 15-15 del minut 36. A partir d’aquí els blaugrana van estar insuperables en defensa, amb el porter Kevin Möller molt inspirat altra vegada. Això va fer possible que els seus companys juguessin ràpid en atac i culminessin amb encert els contraatacs. En només set minuts van aconseguir un parcial de 0-7 i el Barça es va situar amb un 15-22 en el minut 43. Els blaugrana pràcticament van deixar sentenciat el partit, tot i que van continuar ferms en defensa i efectius en atac, i van arribar al màxim avantatge de vuit gols dos minuts més tard (16-24). Els blaugrana van controlar el partit en els minuts finals i es van emportar la victòria i el títol.

El porter Kevin Möller va acabar el partit amb quinze aturades i un 38% d’encert, mentre que en atac Víctor Tomàs va ser el màxim anotador, amb cinc gols. Les dianes del conjunt blaugrana van estar molt repartides i tots els catorze jugadors de pista van aconseguir marcar almenys un gol.