Patinatge

El millors patinadors del món fan vibrar Fontajau

Patinatge. La gala, brillant en tots els sentits, va servir com un gran homenatge de final de temporada al campió i subcampió del món de grups de xou, el CPA Olot i el CPA Girona

Girona va viure, ahir en la segona edició del Catalunya Stars, la gran festa de final de temporada del patinatge català amb una gala que va servir perquè l’afició homenatgés els dos millors equips del món (CPA Olot i CPA Girona) i les grans estrelles d’una modalitat que no para de créixer a tot el país.

Més enllà de la rivalitat que es va formar entre els tres equips amb patinadors de totes les disciplines i de diferents clubs –vermell, blau i groc–, el públic que pràcticament va omplir Fontajau un dia de Fires va gaudir i aplaudir les diferents exhibicions dels participants.

Si alguna expressió pot definir l’experiència de veure en directe l’espectacle d’ahir és in crescendo. Els plats forts, els grups de l’Olot i el Girona, estaven programats per a l’últim tram de la tarda, però pel camí hi va haver protagonistes que no van deixar indiferents els aficionats, cada vegada més experts en tots els moviments i riscos que prenen els patinadors.

La primera ovació tronadora de la tarda se la van endur el duo de l’Olot format per Artur Balaguer i Elisenda Prat, bronze en l’últim campionat d’Europa absolut. Grups de xou gironins, com ara el Celrà i el Bescanó juvenil, també van triomfar a casa. Menció especial també per a la júnior Laura Quintero (CPA Sant Vicenç Montalt). La capitana de l’equip blau, la triple campiona d’Europa Mònica Gimeno, encara no recuperada de la seva lesió, finalment no va patinar, tot i que va ser rebuda també com una heroïna.

L’altre gran patinador absolut català, el subcampió mundial Pere Marsinyach, va demostrar el seu enorme talent amb uns minuts màgics en què va barrejar la sonata Patètica de Beethoven amb música electrònica com si res. Ja de vespre, van saltar a la pista blanca –llogada especialment per a l’ocasió– el CPA Olot, que es va endur la màxima puntuació amb el seu memorable xou Sense opcions (30 punts), just al davant del Girona (29,8). Les olotines van permetre a l’equip vermell situar-se líder de la trobada, una posició que ja no deixaria en cap moment, tot i que, en les puntuacions per Twitter, l’equip blau, amb el Girona i la parella Prat i Balaguer –entre d’altres–, va ser el més valorat. L’equip groc, amb Llorenç Álvarez (Ripollet) com a patinador més destacat, va ser tercer.

EQUIP VERMELL

Va ser el que es va endur la victòria sumant la puntuació del jurat i el públic

La novetat del patinatge en línia

El Catalunya Stars també va servir per veure en acció dos dels millors representats a Catalunya d’una de les noves modalitats que s’estan expandint a molts països: el patinatge artístic amb patins en línia. De fet, en alguns moviments recorda el patinatge sobre gel tradicional.

Els dos representants que van sortir a la pista, Àlex Ilici i Núria Gas (Roller BCN), van demostrar un alt nivell tècnic. Aquesta és una de les modalitats que la federació internacional vol potenciar per als World Roller Games.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)