Golf

Arnaus, per la porta gran

Golf. El moianès guanya la Challenge Tour Gran Final a Dubai, acaba segon el rànquing del circuit i confirma la seva targeta per a l’European Tour 2019

El bagenc Adrià Arnaus (Moià 1994) va confirmar diumenge amb un títol en el Challenge Tour Gran Final que es va jugar al camp Ras Al-Khaimah de Dubai el seu accés per la porta gran a l’European Tour 2019, en el qual debutarà del 22 al 25 de novembre a Hong Kong. Els quinze millors del circuit Challenge Tour van obtenir el privilegi. Arnaus va acabar segon, tota una fita. La gran final va aplegar als millors 45 jugadors del circuit i va suposar el primer títol del català, la cirereta a la seva trajectòria sòlida i fulgurant. L’ambició, la regularitat, la tècnica i la força, amb drives de 290 metres, són algunes de les seves gran virtuts, tot i que encara està en fase d’aprenentatge.

Un primer lloc, un segon, un tercer i set classificacions entre els deu millors avalen la temporada del català, que s’ha guanyat a pols la targeta europea i que figura en el lloc 134è del rànquing mundial. Ha ascendit 359 posicions des del 493è en què va començar l’any, un ritme vertiginós. Aquesta setmana, a més, viurà la seva irrupció en el PGA, el circuit nord-americà, competint a Cancun (Mèxic). Un triomf li permetria assegurar-se la presència en la majoria de tornejos del circuit.

A Dubai, va arribar al darrer forat empatat amb el francès Victor Pérez. Necessitava un birdie per celebrar la victòria i va completar el darrer forat, un par 5, amb quatre cops. El moment del puttdecisiu es pot veure a les xarxes. Emocionat, va llançar la gorra a terra i va acabar abraçat amb el seu tècnic i caddie Nacho Garrido. Va cloure el campionat amb -17, amb un cop de marge sobre Pérez i dos sobre Daan Huizing.

El seu darrer any i mig ha estat un ascens sostingut. Va estrenar la seva condició de professional el maig de 2017 i va tancar el circuit Alps Tour primer, fet que li va valer l’accés al Challenge, en el qual s’ha reivindicat. Una altra prova de regularitat és que abans de Dubai, havia signat onze classificacions entre els 20 millors dels setze últims tornejos.

Mai abans havia guanyat un torneig com a professional, He mantingut la intensitat i he fet un bon golf
Adrià Arnaus
Aconseguir la targeta d’aquesta manera és simplement meravellós. Era el meu primer objectiu com a professional

Campió estatal i europeu

En declaracions a TenGolf, el català va expressar l’excepcionalitat del moment en el marc d’una carrera meteòrica en els últims dos anys. “Aconseguir la targeta d’aquesta manera és simplement meravellós.. Era el meu objectiu en el primer any de professional.” A banda dels seus èxits en els circuit internacionals, va ser campió d’Espanya absolut el 2017 al seu club, el CG El Prat, i també va contribuir al títol europeu amateur que va obtenir la selecció espanyola.