Atletisme

Mechaal i Lamdassem, tret de sortida cap a Tilburg

Atletisme. El fondista palamosí i el lleidatà enceten demà en el cros d’Atapuerca la cursa per una plaça per al campionat europeu de l’especialitat

La temporada de cros ja està en dansa. El fang i les curses de camp a través marquen l’inici del curs atlètic i l’europeu de l’especialitat, que es disputarà el 9 de desembre a Tilburg (Holanda), serà la primera gran cita internacional. La selecció per a aquest campionat es confeccionarà a partir dels resultats de tres grans proves del calendari espanyol, el cros d’Atapuerca (demà), el de Sòria i el d’Alcobendas, els dos últims diumenges de novembre. A priori, el palamosí Adel Mechaal, vigent subcampió europeu, i el lleidatà Ayad Lamdassem, amb deu medalles en el seu palmarès (dues plates individuals i vuit més per equips), són els dos valors catalans més fiables en el cros. Cap dels dos faltarà en aquesta primera cita a Atapuerca.

Més enllà de Mechaal i Lamdassem, la nòmina de catalans en aquest espectacular circuit del Centre d’Arqueologia Experimental d’Atapuerca és molt ampli, però poca cosa tindran a dir davant els principals referents mundials, els etíops Imane Merga (2011, 2012, 2013, 2014 i 2015), i Gataneh Molla (2017), l’eritreu Teklemarian Medhin (2010) i el corredor de Bahrain Aweke Ayaleh (2016), els dominadors de les vuit últimes edicions. També destaca la presència del campió mundial de 5.000 m, l’etíop Muktar Edris; de l’ugandès Timothy Toritich i del kenyà Stanley Waithaka, mentre que, en la prova femenina, les principals candidates al triomf són l’etíop Senbere Teferi, vencedora en les dues últimes edicions, i les kenyanes Eva Cherono i Norath Tanui. Pel que fa als catalans, entre els inscrits hi figuren Abdelaziz Merzougui, Mohamed Zarhouni, Artur Bossy, Jonathan Romeo, Ibrahim Ezzaydouny, Youssef Taoussi, Aboujanah el Mehdi, Marta Galimany, Montse Mas, Jacqueline Martín, Míriam Ortíz, Marisa Casanueva i Bàrbara Ramon.

Guerrero, en el cros curt

Entre la prova absoluta femenina i la masculina es disputarà un cros curt mixt (1.800 m), que resultarà determinant per escollir les dues dones i els dos homes que formaran el relleu espanyol en l’europeu de Tilburg. La banyolina Esther Guerrero, que el curs passat ja va assolir la medalla de bronze en el relleu de Samorin (Eslovàquia), intentarà guanyar-se la plaça. També apareixen entre els inscrits Llorenç Sales i Zoya Naumov, flamant campiona d’Espanya en 800 m.

El campionat d’Espanya de cros es disputarà el 10 de març a Càceres i el mundial, que s’organitza cada dos anys, tindrà lloc a la població danesa d’Aarhus, el 30 de març.

Relleus mixtos a Canovelles

El circuit pels voltants de la pista d’atletisme de Can Duran, a Canovelles, serà demà l’escenari del campionat de Catalunya de relleus mixtos de cros. Les tres primeres edicions de la competició es van disputar a Mataró i van tenir l’AA Catalunya com a campió. Ja fa un parell de setmanes que es va encetar el calendari català de l’especialitat i tindrà com a punts culminats el cros de Granollers (2 de desembre), el campionat de cros curt (el 16 de desembre de Canet de Mar) i l’absolut (el 3 de febrer a Vic). Els vigents campions catalans de cros són els atletes del Barça Mohamed Zarhouni i Montse Mas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)