El Barça Lassa assalta el Jane Sandanski de Skopje

Lliga de campions. L’equip blaugrana, amb un magistral treball defensiu en la primera meitat i amb un Mem desencadenat en atac en la segona, supera el Vardar i ja és líder en solitari

VARDAR 26 BARÇA LASSA 30

HC VARDAR:Milosavvljec; Stoilov, Kristopans (5), Skube (2), Dibirov (6), Shishkarev, Borozan (3) –set inicial–; Ghedbane (p.s.), Popovski, Moraes (1), Dissinger (2), Karacic (1), Kalarash, Cupic (4, 2 p.), Vojvodic i Kiselev (2).BARÇA LASSA:Gonzalo; Mortensen (4, 1 p.), Aleix (3), Mem (8), Duarte (1), Pálmarsson (3), Fàbregas (4) –set inicial–; Möller (p.s.), Tomàs (1), Entrerríos, Sorhaindo, Andersson, Ariño, N’Guessan (3), Petrus (1) i Dolenec (2).PARCIALS:1-2, 4-5, 5-7, 6-9, 7-11, 9-13; 11-17, 14-20, 17-23, 19-24, 22-27 i 26-30.ÀRBITRES:Duarte i Ricardo.EXCLUSIONS:Stoilov (10’) i Moraes (29’), per part del Vardar, i Fàbregas (6’), Petrus (21) i Mem (41’), per part del Barça.PÚBLIC:Uns 6.000 espectadors.

El Barça Lassa continua transitant amb pas ferm per la lliga de campions i, ahir, va segellar una victòria de prestigi a centre d’esports Jane Sandanski, que ningú no havia pogut profanar aquest curs. El triomf dels blaugrana a Skopje els referma en el lideratge de grup de la lliga de campions, ara ja en solitari. L’equip barceloní va bastir la victòria amb les mateixes armes que el rival, una defensa molt sòlida i un Gonzalo Pérez de Vargas estel·lar, especialment en la primera meitat, que ja es va resoldre amb avantatge visitant (9-13). En la segona part, el conjunt català no va abaixar el pistó i, amb el Dika Mem de les grans ocasions –va ser el màxim golejador amb 8 dianes–, va saber mantenir a ratlla el rival i gestionar la seva renda fins al final.

Amb un Jane Sandanski ple a vessar, el Barça va tenir una magnífica posada en escena, amb un parcial inicial d’1-5. Moments abans (6’), Roberto García Parrondo ja s’havia vist forçat a demanar temps mort per aturar la dinàmica del rival. L’exclusió de Fàbregas, un penal de Cupic i dos contraatacs de Dibirov van igualar les forces. Les bones aturades de Gonzalo i amb les primeres rotacions en pista, l’equip de Xavi Pascual va tornar a fer una estrebada en el resultat després de dos gols de Dolenec. El conjunt blaugrana es va mostrar molt sòlid en defensa i, gràcies a algunes recuperacions de pilota, va ampliar les diferències fins als 6 gols (7-13), després de dues dianes de Fàbregas des del pivot i en un contraatac de Tomàs. Moraes i Kristopans van reduir distàncies abans del descans (9-13).

Després de la represa, Pascual va tornar a apostar pel mateix set inicial, amb la inesperada inclusió de Gilberto Duarte. El panorama, però, no va variar i amb un Dika Mem desencadenat el Barça tornava a obrir una escletxa (12-18) després de quatre gols consecutius de l’explosiu lateral francès. El Vardar va tenir un respir amb l’exclusió de Mem (41’), però l’equip blaugrana jugava amb el vent a favor i les canonades de N’Guessan, la clarividència de Pálmarsson i l’habilitat d’Aleix Gómez li permetien tenir el rival sota control (16-23). La dinàmica era blaugrana i García Parrondo va demanar un altre temps mort (44’) per intentar un últim cop d’efecte. El porter Milosavljev, que havia estat substituït momentàniament per Ghedbane, va tornar a pista, el Vardar es va situar amb una defensa 5-1 amb Dibirov com a jugador més avançat i, fins i tot, van atacar amb set jugadors. Però no hi va haver res a fer. El Barça no va córrer com en altres ocasions, però tampoc li va fer falta. Al contrari: va alentir el ritme i va allargar les possessions per assegurar-se un triomf determinant pel lideratge i per reivindicar-se contra la resta de rivals de la competició europea. El gegant letó Dainis Kristopans (2,15 m) va despertar en el tram final i una última diana de l’efectiu Timur Dibirov van maquillar el resultat final fins al definitiu 26-30.

L’expedició blaugrana marxa directa cap a Pamplona, on dimarts juga contra l’Anaitasuna, i dissabte rebrà el Vardar al Palau (19 h) en un altre capítol per consolidar el seu lideratge europeu.

LES REACCIONS

Hem fet una primera part extraordinària en el balanç defensiu i Gonzalo ha estat espectacular a la porteria
Estic molt satisfet per com estem treballant i aquests resultats reforcen la nostra confiança